18.3.19

Estats Units. Dia 5: Sequoia Park

Diumenge 5 d'agost de 2018

Des de Fresno emprenem l'hora i mitja de camí que tenim fins a Sequoia & Kings Canyon Monument Park. El nostre hotel esta just a la carretera que dóna accés al parc, així que després de fer el check in, i carregats només amb les motxilles, ens dirigim al parc. Per accedir s'ha de passar per un punt de control en el qual és necessari fer el pagament, l'accés a Sequoia Park és de 30 dòlars i permet entrar i sortir de la zona durant 7 dies. En el cas que es vulguin visitar diferents parcs nacionals, com és el nostre cas, és més recomanable comprar el passi anual de 80 dòlars que dóna dret a accés a tots els parcs.

Després de passar pel control d'accés comencem una ruta d'uns 15 minuts fins a la zona d'aparcament. Abans d'arribr-hi trobem el primer atractiu, el Tunnel Rock, una roca caiguda de tal manera que forma un túnel.

Tunnel Rock

Senyal d'advertència de fauna salvatge

Vista des de la carretera d'accés

El parc és molt gran, es pot explorar durant dies i permet fer moltes excursions. Després d'aparcar al cotxe al centre de visitants (Visitor Centre) ja ens trobem caminant entre els arbres. És impressionant, són arbres increïblement alts amb anys i anys d'història, i malgrat el dia de calor a la seva ombra és molt agradable caminar.

Centre de visitants

Tenim un sol dia per explorar el parc, així que decidim començar fent la ruta de Big Trees Trail, aquesta ruta ja marcada i pavimentada fa una volta sencera d'anada i tornada al centre de visitants. Aquesta ruta passa pel General Sherman Tree, l'arbre més gran del món!
Una vegada acabada la ruta, és mig mati, així que reomplim les aigües a una de les fonts habilitades del parc i ens allunyem de la zona. Des del centre de visitants surten busos llançadora que porten a altres parts properes i interessants. Nosaltres decidim fer la segona ruta establerta, i parem primer al Tunnel Log, que esta format per una sequoia que va caure fa anys i a la qual li van obrir un túnel per poder passar pel mig. I finalment ens apropem a la zona de Crescent Meadow, aquest és un aiguamoll impressionant. Aquí dinem a una de les zones de pícnic i passem la resta de la tarda caminant entre els arbres i la naturalesa, és un moment de pau i calma espectacular, ja que no és una zona molt menys massificada que els camins del volant del centre de visitants.

Atenció! A dalt del parc no hi ha cap restaurant ni lloc de menjar, així que recordeu pujar-vos el menjar per tot el dia!

General Shermans Tree

Tunel en una sequoia caiguda

Creacent Meadow

Dimensions del tronc de la Sequoia
Altura de la Sequoia


Tunnel Log




Panoràmica de Moro Rock
Un fet curiós que es ressalta des del primer moment que arribes són les advertències en relació als ossos i la fauna (lleons de muntanya). La zona està poblada per ossos, que molt sovint atrets per les olors del menjar s'acosten fins a les zones de pícnic, aparcament i zones d'acampada. S'aconsella portar el menjar ben tapat i no deixar-lo dins dels cotxes al igual que no endinsar-se pel bosc menjant, hi ha unes guixetes habilitades per guardar el menjar que estan a prova d'ossos, les paperers també estan habilitades per aquest fi.




Després de passar el dia al parc, estem bastant cansats de caminar, així de desfem camí i tornem al nostre hotel amb el temps just per poder gaudir del final del dia a la piscina relaxant-nos. És una zona màgica i molt poc massificada, i el fet d'estar en un hotel tipus motel de carretera en una zona tant agreste té un encant molt especial.

Demà ens espera un canvi de paisatge, deixem la zona boscosa per dirigir-nos al desert!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...