12.8.19

Islàndia, primera etapa: Cercle Daurat

Dimarts 30 de juliol de 2019:

Primer dia que ens despertem a Islàndia. Després d'esmorzar i carregar l'equipatge al cotxe, ens dirigim cap el Cercle Daurat, una de les zones imprescindibles del país i una de les més visitades ja que es troba molt a prop de la capital. Avui no pararem a la capital, però, ja que hem decidit deixar-la pel final del viatge.

Avui el cel està tapat, però per sort no plou i fem les visites programades sense problemes. La primera parada és el Parc Nacional de Þingvellir, on es troben dues plaques tectòniques: la nord-americana i l'euro-asiàtica. També és el lloc on els víkings van fundar una de les institucions parlamentàries més antigues del món: l'Alþingi. Aquí hi ha vàries rutes per fer, així que decidim passar una estona per la zona. L'aparcament val 500 ISK (5,62€). El pagament es fa a l'interior del punt d'informació, i és important no marxar sense pagar ja que hi ha càmeres que registren la matrícula dels cotxes.


Punt on es separen les plaques


Separació de les plaques


El riu que passa per la zona


Una església del Parc Nacional

La següent parada és a Geysir, on es troba el guèiser més antic que es coneix i el que va donar nom a la resta de guèisers del món. Actualment, però, està gairebé inactiu. Per sort, hi ha un segon guèiser, l'Strokkur, que entra en erupció cada 5/10 minuts. Per la zona també es poden veure algunes fumeroles a causa de l'activitat geotèrmica de la zona. És una zona d'allò més sorprenent, ja que l'aigua bull a cada petita llacuna que hi ha i el color de la seva aigua és realment bonic.


Fumeroles


El guèiser Geysir


Algunes de les llacunes

El guèiser Strokkur


Una de les llacunes

Abans de continuar, aprofitem per dinar aquí a la zona. Tot i que hi ha un restaurant, nosaltres ja portem el dinar. Com hem dit, els àpats a Islàndia són cars, i seguint el consell d'altres viatgers, hem vingut preparats amb menjar preparat de casa i improvisar els àpats en aquell indret on ens agafi la gana.

Amb la panxa plena, continuem de ruta i ens arribem a veure una de les cascades més espectaculars que veurem al llarg del viatge: Gullfoss, coneguda com la cascada daurada. Ens sorprèn la gran quantitat d'aigua que baixa i el soroll que fa aquesta. Tot i que hi ha baranes per seguretat, és possible arribar-se gairebé fins a tocar l'aigua. És impressionant. 


Gullfoss


La caiguda de les cascada Gullfoss

Tornem a agafar la carretera i, abans de fer parada al pròxim destí, ens arribem a l'església d'Skálholt. No és una parada d'un gran atractiu, però va ser una de les seus episcopals més importants d'Islàndia i, aprofitant que hi passem gairebé per davant, decidim parar a fer-hi un cop d'ull. Aquí també s'hi pot veure una de les cabanyes típiques d'Islàndia, amb herba a la teulada.


L'església d'Skálholt


La part de darrere de l'església, amb la cabanya

Ara sí, fem la última visita del dia. Aquesta és al cràter del volcà Kerið. La visita costa 300 ISK/persona (uns 3€). És curiós de veure ja que al cràter hi ha un llac, i la seva aigua blava contrasta molt bé amb el to vermellós de la terra i la molsa verda del voltant. Es pot donar la volta al cràter i, fins i tot, baixar a tocar l'aigua. 


El volcà Kerið


Kerið

Seguidament, ens dirigim al poble de Selfoss, on passarem la nit. Abans, però, aprofitem per anar al supermercat a comprar una mica de fruita i alguna altra cosa que necessitem.  Avui, una vegada més, ens allotgem a una casa particular d'un barri d'allò més tranquil.     


La casa on ens allotgem

Demà agafarem la Ring Road o carretera 1 per seguir fent ruta pel sud. Aquesta és la carretera principal i la que dóna la volta a l'illa. Tot i que serà la carretera que seguirem gairebé en tot moment, alguns dies com el d'avui la deixarem per visitar altres zones que valen molt la pena.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...