8.8.22

Nantes

 Dimarts 26 de juliol de 2022:

Continuem de camí cap a la Bretanya francesa. Ens llevem aviat i posem rumb cap a Nantes. Ens esperen unes 3 hores de camí, que passen d'allò més ràpid tenint en compte els quilòmetres que vam fer ahir.

Arribem a la ciutat cap a les 12 del migdia. Avui també ens allotgem a un hotel Formule 1. Passem per l'hotel a deixar el cotxe i agafem el bus urbà fins arribar al centre. Fent-ho així, ens estalviem pagar el preu desorbitat d'alguns aparcaments del centre i els mals de cap de circular per una ciutat tan gran com és Nantes.

Baixem a una parada molt a prop de la Plaça Royale, una plaça molt concorreguda amb molta oferta de restaurants per menjar, just al costat de l'Església Saint Nicolas. Decidim dinar aquí perquè ja tenim gana, i aquesta parada per menjar també ens serveix per començar a planificar una mica la visita que farem a la ciutat. Igual que a Bordeus, els llocs més turístics estan propers entre ells i és molt viable fer la visita a la ciutat a peu.

Plaça Royale

Església Saint Nicolas

Un cop tips, ens dirigim cap el Teatre Graslin, situat en una plaça amb molt d'encant i, mentre caminem cap a la següent parada, ens trobem amb les Galeries Pommeraye, molt curioses de veure pel seu estil interior.

Galeries Pommeraye

Una de les botigues de les galeries

Seguidament, ens dirigim cap el riu, el qual travessem per anar a les Màquines de l'Illa, un projecte turístic on es pot gaudir de tot un seguit d'escultures en moviment de grans dimensions i un museu dedicat a la mateixa temàtica. Nosaltres no disposem de tant temps per entrar al museu, però sí que gaudim d'algunes de les màquines que hi ha en el recinte exterior i que es poden contemplar de manera gratuïta, entre ells el famós elefant de Nantes.

La plaça on es troba el teatre

Teatre Graslin i la seva plaça

L'illa de les màquines

L'elefant de Nantes

Tornant a travessar el riu Loira, anem cap a Bouffay, possiblement una de les zones amb més ambient de la ciutat. Aquí hi ha bars, restaurants, botigues de tot tipus... Ens deixem perdre una estona pels seus carrerons i, tot seguit, anem al Jardí de les Plantes, un jardí públic on es pot gaudir de les seves esplanades d'herba i flors de tot tipus. És un lloc fantàstic per descansar una estona.

Jardí de les plantes

Es va acostant l'hora de sopar, els francesos sopen d'hora i anar gaire tard als restaurants és arriscar-se a no sopar, així que fem l'última visita que tenim pendent a la ciutat: el Castell dels Ducs de Bretanya. Es poden visitar els seus jardins i la veritat és que és ben bonic de veure.

Castell dels ducs de Bretanya

Seguidament, retornem a la zona de Bouffay on ens quedem a sopar. Ara ja no ens queda res més que tornar a l'hotel per dormir i descansar. Nantes ens ha agradat molt, força més que Burdeus. Demà ja arribarem a la zona de la Bretanya: el nostre destí.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...