20.8.19

Islàndia, setena etapa: Akureyri - Blönduós

Dilluns 5 d'agost de 2019:

Avui ens arribarem fins a Blönduós, cap a la zona oest d'Islàndia. És una de les etapes amb menys visites per fer. Comencem el matí anant a Hólar, un poblet de 90 habitants amb un passat religiós, cultural i educatiu força important.

Aquí hi ha un parell de visites que valen la pena. La primera és a les petites casetes amb herba a la teulada, que es poden visitar per dins ja que la porta és oberta. La segona, és a l'església del poble que, com totes les d'Islàndia, és ben bonica de visitar.

Les casetes d'Hólar

Interior de les cases

La part posterior de les cases

Església d'Hólar

Seguidament, parem a Glaumbær, una antiga granja del segle XIX que s'ha mantingut conservada fins a l'actualitat. A Islàndia és molt comú trobar aquestes petites construccions arreu del país, però no totes es conserven en bon estat ni reprodueixen com era la vida en aquella època. Així doncs, aquesta és de les millors que es pot visitar ja que s'ha adaptat com a museu.

Glaumbær

Glaumbær

Glaumbær

Els voltants de Glaumbær

Els voltants de Glaumbær

Finalment, arribem a Blönduós, prop d'on tenim l'hotel. Aquí aprofitem per dinar i, poc després, ens dirigim a l'hotel, situat a prop d'un llac i a pocs quilòmetres d'aquest poble. És la primera nit que dormim en un hotel, ja que fins ara ens havíem allotjat a cases particulars. De fet, aquest hotel era una antiga escola, reconvertida ara en hotel. No és el primer que trobem amb aquestes característiques. Imaginem que el despoblament d'algunes zones del país i l'increment del turisme ha portat a reconvertir alguns espais. 

L'església del poble de Blönduós

L'hotel on ens allotgem avui

Les vistes des del menjador

Passem la tarda a la piscina de l'hotel, d'aigua calenta i, aquesta nit decidim quedar-nos també a l'hotel a sopar. Aprofitem per provar una de les especialitats del país: el salmó d'Islàndia. 

El sopar d'avui

Demà continuarem la ruta per l'oest fins a arribar-nos a la península d'Snæfellsnes, una zona que tenim moltes ganes de visitar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...