20.8.19

Islàndia, sisena etapa: Laugar - Akureyri

Diumenge 4 d'agost de 2019:

Avui el dia es torna a llevar emboirat, deu ser cosa del clima d'aquí el nord. Ens espera l'etapa més curta del viatge. Després d'esmorzar, fem camí cap el poble de Húsavík, un poble petit de pescadors conegut com la capital europea d'observació de balenes.

Teníem en dubte si fer o no la sortida amb vaixell per anar a veure balenes, ja que hi ha vàries empreses que n'organitzen. Hi ha opinions molt contradictòries al respecte i, finalment, degut al mal temps, decidim fer-nos enrere. Ja que som aquí, però, aprofitem per fer una volta pel poble abans de tornar a pujar el cotxe.

El port de Húsavík

Húsavík

Tornant a agafar la Ring Road, parem a veure la cascada Goðafoss, just al costat de la carretera. En aquesta cascada també hi baixa força cabal, però no aconsegueix desbancar a altres cascades que hem vist durant el viatge. La veritat és que fins ara hem vist cascades de tots tipus, però cap ens ha decepcionat. Cadascuna d'elles té el seu encant.

Goðafoss

Goðafoss

Abans del migdia arribem a Akureyri, la ciutat on passarem la nit. No és una ciutat gaire gran, té uns 18.000 habitants, però tot i això és la segona ciutat més gran del país. Està considerada la capital del nord i, per a nosaltres, després de tants dies voltant per zones més aviat rurals, suposa un gran canvi en molts sentits.


Arribant a Akureyri


Un dels carrers cèntrics

L'església

El port


Es va acostant l'hora de dinar i, aprofitant que avui estem a una zona força poblada, sortim a dinar fora. Aparquem el cotxe a prop de l'església i ens dirigim al carrer principal de la ciutat: Hafnarstræti. Aquí és on es concentren alguns dels restaurants i la gran majoria de botigues.


El carrer principal

Hafnarstræti


Decidim dinar en un d'ells i després fem una volta pel centre. Abans d'anar cap a la casa on ens allotgem avui, decidim fer un parell de parades més. La primera és al jardí botànic de la ciutat, que es pot visitar de forma gratuïta, i on es poden veure algunes de les espècies de flors i plantes més típiques del país. Aquest jardí destaca per ser el més septentrional del món.

El jardí botànic

Les flors blaves típiques d'Islàndia

Algunes flors del jardí

La segona parada és a uns minuts a les afores de la ciutat. Es tracta de Jólagarðurinn, una petita botiga de Nadal que obra les seves portes durant tot l'any. A dins hi ha tota mena de decoració de Nadal. Estar a ple agost envoltat de coses nadalenques és d'allò més estrany, però la botiga és una autèntica passada. Decidim comprar una figureta feta amb llana, d'aquesta manera cada Nadal recordarem el viatge a Islàndia.


Jólagarðurinn

Cases en miniatura

L'interior de la botiga

L'interior de la botiga

De tornada cap a Akureyri, aprofitem per anar a comprar el supermercat. No cada dia que fem ruta trobem grans supermercats, així que cal aprofitar avui que estem a la ciutat. Ben carregats, doncs, anem cap a la casa, situada en un barri residencial de la ciutat. Ens sorprèn la gran seguretat que hi ha a tot el país, les cases tenen les portes obertes i no tanquen mai amb clau, un fet impensable al nostre país.

La casa on ens allotgem avui

Aprofitem per dutxar-nos i sopar d'hora, ja que la família de la casa ens ha dit que avui hi han les festes de la ciutat, i decidim sortir a veure l'ambient. Hi ha atraccions i un concert. Una de les altres coses que ens sorprèn dels islandesos és el seu tarannà tranquil i silenciós. Estem en un concert amb milers de persones i, malgrat tot, es respira una calma excepcional.

Demà avançarem cap a l'oest. No serà un tram de moltes visites i, per tant, el farem de forma relaxada.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...