6.10.19

Japó, quart dia: Kyoto

Dilluns 5 d'agost de 2019

Ens llevem d'hora en el que serà el nostre primer dia sencer a Kyoto.
Avui anem a passar el dia fora de la ciutat, a les 6,30h del matí agafem un tren de JR direcció Nara, i en 10 minuts fem la primera parada, l'estació d'Inari, per visitar el santuari de Fushimi Inari-Taisha. Aquesta és una parada obligatòria, coneguda pels seus 10000 toris vermells. Es recomana anar a visitar el temple el més d'hora possible al matí per evitar les aglomeracions, i això és el que fem. L'accés està obert 24h i és gratuït. 

Primer tori d'accés al santuari

Porta d'accés, Porta Romon

Detall de la porta d'accés

Toris

Panoràmica de Kyoto
Aquest santuari està dedicat al deu Inari, deu de l'arròs i patró dels comerciants. Els toris que trobem al llarg del camí han estat donats per comerciants perquè el deu Inari els sigui propici.
El camí de tornis recorre uns 4km, molta gent no el recorre tot, però nosaltres volem aprofitar aquesta experiència única i molt recomanable, la pau en plena naturalesa és indescriptible. Cal tenir en compte que el recorregut s'enfila al llarg de la muntanya Inari, així que les escales i la pujada no es poden evitar, és una passejada cansada d'uns 30 minuts de pujar i 30 minuts de baixar. A més, cal tenir en compte que malgrat és d'hora i hi ha ombra pel camí, la humitat segueix present, molt important portar aigua i begudes isotòniques!


Temple al final del recorregut de 10000 toris

Cascavell

Camí de toris

Camí de toris

Al baixar de la muntanya ja és mig matí, i ja es nota que hi comença a haver molta més gent. Nosaltres tornem a agafar el tren JR i seguim la mateixa línia fins la propera destinació, Nara. Aquesta és l'antiga capital medieval de Japó. Des de l'estació de Nara agafem l'autobús (230 yenes / 2€) que ens porta al Nara Park, aquí només baixar ja veiem el primer atractiu turístic, els cérvols als quals es pot donar de menjar, hi ha parades ambulants que venen unes galetes especials per 300 yenes / 2,50€.

Cérvols a Nara Park

Detall del parc
Donem una volta pel parc, encara que hem de perseguir les ombres perquè al sol fa moltíssima calor. Un dels atractius principals de la zona és el temple de Todaji, Patrimoni de la Humanitat, és l'edifici de fusta més gran del món, es va construir l'any 745 i alberga el buda més gran de Japó, el daibutsu. L'accés al temple són 600 yenes / 5€.


Porta d'accés al temple Todaji, Porta Nandaimon

Temple Todaji 

El Gran Buda

El forat de la columna té la mateixa mida que el forat del nas del Buda, es creu que qui el pugui travessar li portarà bona sort. Molts pares fan que els seus fills hi passin.

Detall del Gran Buda

Després de visitar el temple, parem per dinar per la zona, i a la tarda seguim explorant. Ens acostem al Santuri Kasuga Taisha, conegut per les seves númeroses llanternes de pedra i bronze.

Detall del camí al Santuari, amb diverses llanternes de pedra

Santuari de Kasuga Taisha

Llanternes de Bronze

Llanternes de Bronze

Alimentant els cérvols de la zona

Per últim, abans de marxar de nou cap a Kyoto, parem per veure el temple Kofuku-ji i la seva preciosa pagoda de cinc pisos. 

Pagoda de cinc pisos de Kofuku-ji

Retornem a la ciutat, en uns 50 minuts som de nou a Kyoto. És al final del dia, i després de refrescar-nos a l'hotel anem a donar una volta al barri de Gion, aquest és conegut per les seves cases del té i per les geishas. Hem llegit que és molt difícil veure-les, però de les tres ocasions en les quals passarem per la zona en aquests dies, en veiem sempre!

Barri de Gion

Geishas

Carrer del barri de Gion

Detall d'accés a una casa

Detall del barri
Avui ha estat un dia molt intens, hem visitat un munt de lloc increïbles, però després de tantes emocions al acabar de sopar ja anem a dormir a l'hotel, demà al matí toca llevar-se d'hora de nou! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...