16.8.17

Cinque Terre. 1r dia

11 d'agost de 2017:

Després de tant esperar, per fi ha arribat el nostre viatge d'aquest estiu: Cinque Terre (Itàlia). 

Tot i que també hi ha l'opció de volar amb companyies de baix cost des de Barcelona, nosaltres optem per agafar l'avió a l'aeroport de Girona - Costa Brava ja que ofereix un vol a Pisa lleuguerament més econòmic que des de l'aeroport del Prat. A més, per a nosaltres ens resulta més pràctic i proper Girona que Barcelona. Per arribar a Cinque Terre es poden agafar vols a Pisa o a Gènova, les dues ciutats amb aeroport més pròximes.

Agafem un vol de Ryanair a les 8:50 del matí que no enlaira fins al cap de 45 minuts. El nostre viatge es fa esperar... Després d'una hora i 20 minuts de vol, arribem a Pisa després d'un aterratge d'allò més mogut a causa de les ràfegues de vent que hi ha. A l'avió tothom està d'allò més espantat. Tot i així, arribem sans i estalvis al petit aeroport de Pisa, que té el nom de Galileo Galilei

A l'aeroport mateix, agafem el Pisa Mover, un tren de connexió entre la terminal i l'estació central de trens de la ciutat, que ha estat estrenat recentment, substituint així el bus que hi havia per fer el mateix trajecte (el Lam Rossa, eliminat al juny del 2017 i que actualment fa un altre trajecte). Aquest servei, molt eficient i ràpid i amb una freqüència de pas molt bona, té un cost de 2,70€/persona. 

Un cop arribats a la Stazione Pisa Centrale, comprem els bitllets per arribar fins on ens allotjarem aquests dies, La Spezia. Cal dir que cal anar ben preparat de paciència per fer la compra dels bitllets ja que les màquines expanadores són molt lentes, no exagerem (també hi ha l'opció de comprar els bitllets a la taquilla, tot i que hi acostuma a haver forces cues). Hi ha dues modalitats de tren per fer aquest trajecte, una mitjançant el tren regional (una mica més econòmic, però tarda uns 15/20 minuts més, amb un preu de 7,50€) o amb un tren d'alta velocitat (té un preu d'11€). Cal estar al cas ja que hi ha màquines que no accepten efectiu. És important validar el bitllet a les màquines verdes corresponents abans de pujar al tren, ja que de no ser així et poden multar. Nosaltres ens decantem per la segona opció ja que és el tren que passa primer. Tot i així, igual que ens passa amb l'avió, aquest tren arriba amb retard. Sembla que les nostres vacances es fan esperar de valent. Els bitllets de tren també es poden comprar amb antel·lació per Internet, a la web de TrenItalia, però nosaltres decidim no fer-ho per por que l'avió vagi amb retard... i sort!




Arribem a la Stazione Centrale La Spezia al voltant de la una del migdia (cal anar en compte ja que a La Spezia hi ha dues estacions, i l'altra és apartada del centre). Ens dirigim caminant cap al nostre hotel, que es troba ni més ni menys que a 5 minuts caminant des de l'estació. Ens allotgem a l'hotel La Branda Brin, situat a la Piazza Brin. Tot i ser un hotel de només 4 habitacions, el seu propietari ens rep molt amablement i ens facilita tota la informació necessària. Tenim una habitació àmplia, moderna i molt còmoda.

Val a dir que La Spezia tot i ser una ciutat força gran i amb molt de comerç, no és una ciutat turística on dedicar-hi gaire temps. Per a la majoria de turistes que viatgen a Cinque Terre és una ciutat on allotjar-se ja que és molt pròxima a tots els cinc pobles que conformen el parc natural de Cinque Terre i al mateix temps és més econòmica i pràctica per el visitant (a Cinque Terre l'allotjament és més escàs, cosa que fa que sigui força més car que La Spezia).

Una de les places de La Spezia

La Spezia

Hotel La Branda Brin, el nostre hotel

Un cop instal·lats, decidim anar a dinar ja que comencem a tenir gana. Mengem la primera pizza, és boníssima! 

Amb la panxa plena, tornem cap a l'estació de trens per anar al primer poble de Cinque Terre, a 8 minuts de La Spezia, Riomaggiore. El bitllet senzill ens costa 4€ l'anada (també s'ha de validar). Els trens surten amb molta freqüència, cada 10 minuts aproximadament, i durant tot el dia, així que no és un problema agafar-lo a qualsevol hora. Per anar a visitar els pobles, s'ha d'agafar el tren que va direcció a Levanto, una localitat situada al nord de Cinque Terre.

La zona de Cinque Terre és ideal per visitar amb tren ja que tots els poblets tenen estació de tren. Amb cotxe es desaconsella perquè les carreteres no són massa bones i l'accés de vehícles als pobles és molt i molt limitat. 

El tren de TrenItalia a Riomaggiore

L'estació de trens de Riomaggiore

El poble ens deixa meravellats per les seves fantàstiques vistes i petits carrerons que tracen nombrosos laberints dins del poble. Tots costa amunt i a base de pujar escales. Anem a la zona de les roques, davant del mar, des d'on s'aprecien magnífiques vistes del poble, que queda envoltat de penya-segats.










No hem vist cap més poble, però creiem que serà un dels pobles on tornarem anar. El color de les seves cases, els carrers, les vistes, el mar, les tradicions que manté vives... De fet, una de les coses que més ens sorprèn és que, tot i que hi ha molt turisme, el poble no ha perdut les seves tradicions

Avui sopem aquí, hi ha molt bon ambient, i després d'un dia llarg i intens tornem cap a La Spezia per anar a l'hotel a descansar. Demà dedicarem el dia a visitar alguns pobles més de Cinque Terre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...