30.12.10

París - 2a part

Dia 28 de gener:

Igual que ahir, en el nostre primer dia, ens despertem amb un cel gris que ens acompanyarà la resta del dia.

El primer que visitem avui és el barri de Montmartre, el nom del qual agafa renom per la seva vinculació com a centre dels moviments bohemis de principis de segle XX. És un barri conegut ja que és on es van rodar algunes de les escenes de la famosa pel·lícula Amélie.

En aquest barri, el primer que veiem és la Santa Croce, edificada dalt d'un petit turó, que permet unes vistes de la ciutat espectaculars.

La Santa Croce

Panoràmica de la ciutat des de Montmartre

Després de visitar l'interior de l'esglèsia, ens dirigim a un altre dels punts emblemàtics del barri, passant abans per la Plaça Pigalle, coneguda com la plaça dels pintors, però que a l'hivern es troba inactiva. Així arribem fins el Moulin Rouge, el cabaret més famós de la ciutat, gràcies en bona part a la fama que la pel·lícula/musical omònima li ha atorgat.

El Moulin Rouge

El matí ens el passem visitant Montmartre, i a la tarda ens dirigim al centre de la ciutat per visitar i veure altres monuments i edificis emblemàtics: la òpera de París i el temple de la Madeleine (de l'època romana).

L'Òpera

La Madeleine
La mateixa tarda també visitem un altre dels símbols emblemàtics de París, l'Arc de Triomf, situat als Camps Elisis i en la columna del qual s'hi pot observar la Marsellesa. Des de l'Arc de Triomf també hi han unes vistes de París impressionants: la torre Eiffel, la Defensa... S'hi pot pujar a través d'una escala de cargol de 284 escales! També cal dir que la visita a l'Arc ens surt gratis gràcies a la tarifa jove especial.

L'Arc de Triomf

Vista des de l'Arc de Triomf de la Defensa

Per últim, en aquest segon dia de viatge tant atrafagat, no ens volem perdre l'oportunitat de visitar de nou la Torre Eiffel, aquesta vegada arribant-hi amb metro, i pujar-hi, només fins a la segona planta ja que la superior està tancada per reformes. Pujar a la torre es pot fer tant a peu com amb ascensor, nosaltres escollim la segona opció, i disfrutem d'unes vistes del París del capvespre precioses, encara que la pluja i el vent ens sorprenen a dalt!

Panoràmica des de la Torre Eiffel

La part superior de la Torre Eiffel des de la segona planta

La Torre Eiffel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...