8.2.11

Andorra - 1a part (estanys i llacs)

A Andorra hi ha una gran quantitat de llacs i estanys per visitar, i tots i cadascun d'ells tenen un encant especial que els fan únics.  

Un d'ells és l'estany d'Engolasters (a 1.622 metres d'altitud) situat a Encamp. Segons la llegenda, aquest llac es va formar sobre una antiga ciutat que un dia va desaparèixer sota les aigües. 

Aquí hi hem estat dues vegades. La primera l'any 2005, quan vam deixar el cotxe a l'últim revolt de la carretera d'Engolsters i el vam rodejar caminant. Aquí també vam aprofitar per fer el Circuit de les Fonts, que està molt proper al lloc.   

La segona al 2009, quan i vam arribar per l'altra banda fent el Camí de les Pardines amb bici. És una bicicletada senzilla ja que no té desnivell i ofereix unes vistes molt maques (tot i que també es pot fer caminant, és clar). El punt de partida es troba agafant la carretera dels Cortals fins a les Bordes de les Pardines.

Estany d'Engolasters

Vistes des del Camí de les Pardines

Arribada a l'Estany

Un altre que val la pena visitar és el Llac dels Pessons (a 2.480 metres d'altitud). Es comença el recorregut des de l'aparcament de Grau Roig (a Canillo), lloc on es recomana deixar el cotxe ja que l'accés a partir d'aquí és complicat degut al desnivell i al mal camí. Des d'aquí s'arriba al primer llac, on hi ha una esplanada amb un restaurant (on després dinem). A partir d'aquí es pot anar seguint la ruta marcada i es va arribant a la resta de llacs, un rere l'altre i tots ells diferents.    

Llac dels Pessons


Un dels llacs


Els últms que hem visitat són els Llacs de Tristaina (a 2.306 metres d'altitud). El punt de sortida per visitar-los és l'estació d'esquí d'Ordino Arcalís, on es pot deixar el cotxe. Just aquí s'agafa un camí que va es va enfilant per la muntanya i que porta directe a dalt als llacs. Les vistes un cop a dalt són fantàstiques i es respira molta tranquil·litat.   

Estació d'Esquí. Punt de sortida

Arribada als llacs

Indicadors dels llacs

Llac de Tristaina




   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...