16.2.11

Lanzarote (Illes Canàries)

Agost de 2007:


Mostra un mapa més gran


Sortim de l'aeroport de Barcelona a primera hora del matí, i en tres hores ja hem arribat a l'aeroport de Lanzarote, a les Canàries (recordant que, a les illes hi ha una diferència horària d'una hora respecte a la península). La primera tarda després del viatge i instal·lar-nos a l'hotel decidim relaxadament anar a veure dues de les platjes més conegudes de l'illa, la Playa Blanca i la Playa del Papagayo, i així ens banyem en aigües de l'Atlàntic.

L'endemà al matí comencem la visita turística a l'illa anant a visitar los Hervideros, una zona de la costa que es caracteritza per tots els fotats que l'aigua va deixar al magma volcànic. Després anem a veure El Golfo, el nom d'un cràter situat a nivell del mar i a l'interior del qual s'hi troba un llac verd, color que ha adrquirit a causa de les algues.


Los Hervideros

El Golfo

Aquest mateix dia visitem el Parc Nacional de Timanfaya, un parc volcànic, amb més de 25 volcans, alguns dels quals encara presenten alguna activitat. Dins el parc, fem una primera ruta amb autocar, d'una mitja hora, en la qual recorrem tota la zona i podem contremplar el paisatge volcànic; després comptem amb la possibilitat de fer un volt amb camell per la zona. De retorn a l'entrada del parc, podem veure els guèisers (aigua calenta que surt de la terra) i també menjar al parc, carn cuita d'un forn que utiltza l'escalfor que surt directa de la terra.


Parc Nacional de Timanfaya

Cràter d'un volcà

Camells

Guèiser

Forn natural

Alternant platja i visites per l'illa, l'endemà agafem la carretera i, pel camí, parem a visitar el Jardín del Cactus, que va ser l'últim treball de l'arquitecte César Manriquea (nascut a Lanzarote) a la illa el 1991.  Així, després de deixar als jardins ens dirigim a veure Los Jameos del Agua, obra de Manrique també. La marca de l'escultor, pintor i arquitecte es pot veure per tota Lanzarote, ja que moltíssims dels punts turístics i emblemàtics de la illa són obra seva.


Jardín del Cactus

Jardín del Cactus

"Jameo grande"

"Jameo chico"

A la tarda ens dirigim a visitar un altre dels punts emblemàtics de la zona, La Cueva de Los Verdes, és el túnel volcànic soterrani més llarg del món amb 6km, format a causa de l'erupció del volcà La Corona. La cova segurament rep el seu nom pel color interior, compta amb una història milenaria i actualment s'hi han realitzats concerts, ja que té molt bona acústica.




Seguim explorat l'illa de Manrique, en aquest cas visitant el Mirador del Río. Aquest és un mirador exacabat a la roca en un penya-segat; a més, té vistes a l'illa de la Graciosa, una petita illa de 29km, la menys poblada de les Canàries amb només dues poblacions.

La Graciosa

En els nostres últims dies de viatge fem una visita a la capital de Lanzarote, Arrecife; on visitem la ciutat i ens parem al Castillo de San Gabriel, que va ser construit com a defensa de la ciutat fa segles i que actualment es pot visitar.

Arrecife

El pont del castell

El Castillo de San Gabriel

Aquella mateixa tarda, parem per visitar la Casa de César Manrique, que està oberta al públic, ja que és la seu actual de la Fundació César Manrique.







Finalment, en el nostre últim dia a l'illa, anem a donar una volta per La Geria, la zona rural de vinyes, i visitem una bodega-museu.


La Gueria
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...