12.2.11

Andorra - 3a part (caminades i excursions)

El paisatge d'Andorra és ideal per fer caminades i excursions, ofereix mil i una possibilitats per aquells que els hi agradi la natura. Nosaltres al llarg dels estius que hem estat a Andorra hem visitat alguns d'aquests paratges.

Un d'ells és l'Ermita Sant Joan de Caselles (a Canillo), una petita ermita romànica no gaire coneguda. La visitem ja que a casa tenim una rèplica en petit i volem veure-la a escala real i conèixer-la de primera mà. Es pot entrar a l'interior i visitar-la.

Sant Joan de Caselles

Un altre lloc, i aquest ja molt conegut, és el Santuari de Meritxell (també a Canillo). És un antic santuari d'origen romànic que es va destruir degut a un incendi l'any 1972. Per aquest motiu, es va construir un nou temple i és un dels llocs més importants d'aquest petit país, ja que està dedicat a la Verge de Meritxell, la patrona d'Andorra.

Interior del Santuari

Santuari de Meritxell

Caviant totalment dels santuaris i les ermites, a Andorra la Vella hi ha el Rec del Solà, un camí que passa pel costat d'un rec construït l'any 1880. És un tram llarg, amb bancs i il·luminat durant la nit que es pot començar i acabar en els punts que un mateix decideixi. Des d'aquest camí hi ha molt bones vistes de tota la zona de Andorra la Vella.
 

Un tram del Rec del Solà

Un dels altres llocs imprescindibles per visitar és la Vall del Madriu (Escaldes-Engordany), un lloc totalment al mig de la natura que es troba dins la llista del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. 


Finalment, el Pas de la Casa (Encamp) és on es troba la frontera amb França i és la única part de tot Andorra que mira a la vesant atlàntica.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...