4.2.11

Madrid (Espanya)

Agost 2008:

A ple estiu ens dirigim cap a la capital espanyola, Madrid. Agafem l'AVE que surt de Lleida a les 7:05 del matí. En total 2 hores de viatge (més les de cotxe d'Osona fins a Lleida). Arribem a l'estació d'Atocha, la principal estació de la ciutat. A part de ser una estació de trens és un bon lloc per passar una estona, ja que és com un jardi botànic. A l'interior hi ha diferents espècies d'arbres, plantes, arbustos... i també animals com peixos i tortugues.

Sortida de Lleida

Estació de trens d'Atocha

Estació de metro d'Atocha

Després de passar per l'hotel, situat a la Gran Vía, el primer lloc que visitem és el Parque del Retiro (tot passant per la Plaça Cibeles), enorme i on s'hi està molt bé tenint en compte les altres temperatures de ple agost. Tot té el seu encant però ells llocs que criden més l'atenció són el gran estanc amb barques i el Palau de Vidre.

Parque del Retiro

Estanc al Retiro


Palau de Vidre

Seguim la nostra visita per la ciutat i arribem fins a la Porta del Sol, on es troba el Km 0 de les carreteres radials espanyoles. D'aquí, tot passant per diversos carrers on també es poden veure els coneguts Oso Madroño, anem a veure la Plaça Major. És enorme i està envoltada de bars, botigues, paradetes i figures humanes. 

Puerta del Sol

Plaça Major

La següent visita és al Palau Reial i a la Catedral de la Almudena (especialment coneguda des de que es van casar els prínceps), situada just a davant del Palau Reial. Tota aquesta zona és grandiosa i està envoltada de jardins i fonts.


Catedral de la Almudena

Palau Reial

Jardins darrere al Palau Reial

Seguidament, ens arribem fins al Temple de Debod, un temple de l'antic Egipte situat al Parque Oeste, un parc amb molt bones vistes de la ciutat i els voltants. La visita al seu interior és gratuïta i s'hi pot trobar informació de la mitologia i explicacions dels jeroglífics.   

Temple de Debod

Durant els nostres dies a Madrid també aprofitem per voltar pels seus carrers, molts d'ells plens d'encant: els carrers de les botigues, les llibreries al carrer, la gran varietat d'escultures (com les de Goya i la de Don Quijote y Sancho Panza)... 

Finalment, la nostra última visita a la capital espanyola és el Museu del Prado, on destaquen principalment les obres de Goya i Velázquez (com l'obra de Las Meninas).

Museu del Prado
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...