1.3.11

Praga (República Txeca)

Juny de 2008:

Després de dues hores de vol des de l'aeroport del Prat de Barcelona fins a l'aeroport de Praga i una vegada instal·lades a l'hotel, ens dirigim a explorar la capital de la República Txeca.

Afortunadament, el nostre hotel està situat al centre de la ciutat, el nucli antic de la qual ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Així que ens encaminem pels característics carrers de la ciutat fins arribar al riu Moldava, que travessa tot Praga. Des del riu podem veure alguns dels 16 ponts que el travessen i que són característics de la capital. I també ens acostem per contemplar el Teatre Nacional.

Riu Moldava amb el Teatre Nacional de fons

Un dels ponts que travessen el Moldava

Seguint el riu Moldava, arribem a un dels punts més emblemàtics de la ciutat, el Pont de Carles, és un dels elements turístics principals, el pont està molt concorregut, tant de dia com de nit, i s'hi concentren nombrosos artistes pels voltants. A part, dins del pont, ens trobem amb la imatge de St. Joan Nempuceno (que segons la llegenda va morir quan el van tirar d'aquest pont) i que diuen que dóna sort si se la toca.

Entrada al Pont de Carles


Part final del pont



Imatge de St. Joan Nemopuceno

Finalment, en aquest primer dia  a la ciutat, i aprofitant la visita al casc antic (Malá Stana), ens dirigim a veure la plaça principal, que a les nits d'estiu està molt concorreguda i animada, i en la que es poden trobar paradetes on venen els típics bratsburgs. 

A la plaça s'hi troba l'Ajuntament de Praga, l'Esglèsia de Teyn i el rellotge astronómic, que marca cada hora amb l'aparició dels apóstols.

En aquesta zona també visitem el Teatre Estatal de Praga i l'Esglèsia de Sant Nicolau.

Rellotge astronòmic

Esglèsia de Teyn



Façana lateral del Teatre Estatal


Esglèsia de Sant Nicolau

L'endemà visitem un altre dels punts principals de la ciutat, el Castell o Hradschin (l'àrea fortificada més gran del món), a l'interior de la qual hi trobem: la Catedral de Sant Vito, el Carrer d'Or o de l'Alquimia (on va viure l'escriptor Franz Kafka), el Palau Reial, la Basílica de Sant Jordi, entre altres. A part, en el Castell s'hi troba la residència oficial del President de la República.

Entrada al Castell

Residència del President

Catedral de Sant Vito



Interior de la Catedral

Carrer de l'or o l'alquimia (la casa blava correspon a la de Kafka)

Gàrgola

Molt a prop del Castell ens parem als Jardíns Vrtba, que ofereixen unes vistes magnífiques de la ciutat i són un lloc molt tranquil per relaxar-se i disfrutar, a part, també s'hi troba el Palau de Valdstejnskey.

Vista de Praga

Estany dels Jardins Vrtba

A la tarda arribem fins a Josefor, el barri jueu de la ciutat, en aquesta zona s'hi troben diverses sinagogues i nosaltres en visitem unes quantes (la Española, que es diu així per la seva decoració que recorda a la Alhambra, entre elles); a part, realitzem la visita obligada al cementiri jueu, un altre dels punts emblemàtics de Praga. Amb l'entrada al cementiri s'inclou també l'entrada a las sinagogues del barri i un mapa de la seva situació.

Cementiri jueu

Làpida



Sinagoga Española

A part de tots aquests punts turístics, també cal destacar que la ciutat es caracteritza pels tramvies, que són un mitjà de trasnport molt utilitzat, i pels seus cafès.

Tramvia

Café de Franz Kafaka

Interiror de la cafeteria Kavárna Obecní


1 comentari:

Unknown ha dit...

Aquest viatge va ser bastant entretingut, entre els crits de la meva germana, la pesada de la mare, el pivon que sóc jo, i la resta de la família (a saber: els curricos, els miralobos i la indeseable numero 1) va ser d'allò més divertit!

Uri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...