2.9.11

Bruges, Amberes i Gant - 2a part

Bruges, Amberes i Gant són tres ciutats belgues que visitem en el nostre pas pel país, que recorrem en autocar fins arribar a Holanda. Les tres són ciutats encantadores, plenes de racons per descobrir i perfectes per visitar i disfrutar durant l'estiu com hem fet.

Bruges és la capital de la regió de Flandes Occidental, i destaca pel seu casc antic, que és patrimoni de la UNESCO. El primer que visitem en arribar a la ciutat és el campanar.

Campanar

Després passegem a prop dels canals, característics de la ciutat, i ens acostem a l'Església de Nostra Senyora. Però abans no perdem la oportunitat de donar una volta per la Plaça Burg on es troba l'Ajuntament de la ciutat.

Canal

Campanar de l'Església de Nostra Senyora

L'Església de Nostra Senyora vista des dels canals

Plaça Burg

Edifici de l'Ajuntament

Finalment, arribem a la zona dels jardíns Beguinage Ten Wijngaerde, on antigament hi havia un convent de monges, i actualment és un lloc fresc en el qual poder passar les tardes caloroses d'esitu.

Els jardins amb els edificis de l'antic convent de fons

La segona parada de la nostra ruta per Bèlgica ens porta a Amberes; el nom d'aquesta ciutat prové de la llegenda de Silvio Brabo, referent a un gegant que feia pagar als barquers per entrar a la ciutat. De fet, a la plaça principal de la ciutat (Grote Markt) podem veure una estàtua/font que el representa. En aquesta mateixa plaça, es troba l'edifici de l'Ajuntament i molts altres edificis gremials, que van pertànyer en altres temps als gremis de la ciutat.


Estàtua/Font Bravo

Ajuntament

Edificis gremials

Estàtua de Sant Jordi situada dalt d'un edifici de la plaça

La ciutat també és famosa per la seva important indústria dels diamants, per això, dins del nostre recorregut fem una visita al Museu del Diamant. Un altre dels museus interessants per visitar en la estada a la ciutat és la Casa/Museu de Rubens (pintor); el preu és molt assequible (de 4 a 6€) i està obert de dimarts a diumenge de las 10h a las 17h.

Casa/Museu de Rubens

Per últim, la nostra visita per la ciutat ens porta a la Catedral d'estil gòtic, en la qual hi ha representada una estàtua de Rubens; i a l'Església Saint Jacobs, on està enterrat el pintor. Com es pot observar Peter Paul Ruens és el fill predilecte de la ciutat.

Catedral gòtica

Església de Saint Jacob

Estàtua de Rubens amb la Catedral de fons

Finalment, com a última parada del nostre viatge per Bèlgica, visitem Gant, que és la capital de Flandes Oriental. El casc antic i centre d'aquesta ciutat està perfectament conservat i, en ell, es poden trobar la majoria d'elements a destacar de la ciutat. En primer lloc, el Castell Medieval (Gravensteen) o Castell dels Comptes, que conserva el seu sistema de defensa quasi intacte.


Castell dels Comptes

Del centre de la ciutat també destaca la Catedral gòtica de San Bavón (Sint Baaaf) amb la seva torre del Campanar Municipal, de 95 metres d'altura.


Catedral de San Bavón

Per últim, com en la majoria de ciutats destacades del país i, al igual que a Bruges, els canals i el port (Graslei) són elements molt interessants per visitar i característics de la ciutat.


Canal a Gant
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...