10.8.12

País Basc - 2a part

7 i 8 d'agost de 2012:

Després de passar la primera nit al País Basc i agafar forces amb l'esmorzar de l'hotel, pugem al cotxe per anar a visitar els pobles de la costa occidental de Gipuzkoa (uns 30 km aproximadament).


Ver Costa de Gipuskoa en un mapa más grande


Anem direcció la carretera de Usurbil i el primer poble on ens aturem és Orio, un poble molt lligat a la tradició pesquera i de rem. És molt aconsellable donar una volta pels voltants del riu ja que ofereix molt bones vistes del paisatge i del poble.

El riu a Orio


Poble de Orio

El proper poble que veiem és Zarautz, que té la platja més llarga de tot el País Basc. A més, també és un dels pobles més turístics de la costa i on es troba l'Hotel Restaurant Karlos Arguiñano.

Platja de Zarautz

A mesura que avancem per la carretera que uneix els pobles, anem trobant diversos miradors que ofereixen unes bones panoràmiques dels diferents llocs.

Seguim la ruta cap endavant i arribem a Getaria. Aparquem el cotxe i anem a conèixer el seu casc antic, la zona del port i les seves dues platges. També hi ha el museu de C. Balenciaga, un dissenyador (tot i que aquí no hi entrem).

Una de les platges de Getaria: Gastetape

Centre de Getaria, amb l'església de San  Salvador

Vistes del poble des del port

L'últim poble on ens arribem és Zumaia. En aquesta localitat és on comença la coneguda Ruta del Flysch, els penya-segats que van des de Zumaia fins a Deba i Mutriku.

Poble de Zumaia

Penya-segats

Sortida del port

Després de dinar a Zumaia desfem camí i anem a passar la tarda a San Sebastián, per acabar de visitar un parell de coses que ens van quedar pendents ahir, ja que queden més apartades del centre.

Primer de tot pugem al Monte Igueldo amb cotxe (1,90€/persona). També hi ha l'opció de deixar el cotxe a baix i pujar amb un funicular. Aquí hi ha unes fantàstiques vistes de la Playa de la Concha, l'Illa de Santa Clara i de tota la ciutat en general. A més, també hi ha un hotel i un petit parc d'atraccions. Recorda una mica a la muntanya del Tibidabo de Barcelona.

Vistes des del Monte Igueldo

Monte Igueldo des de la platja

Just a baix d'aquesta muntanya deixem el cotxe per anar a veure els coneguts Peines del Viento, de Eduardo Chillida.

Peines del Viento

Aquí acaba el nostre penúltim dia al País Basc. L'endemà al matí ja agafem el cotxe per tornar cap a casa. Encara ens esperen unes hores de cotxe.

1 comentari:

diaridelabonavida ha dit...

Felicitats per les entrades últimes de la vostre ruta pel País Basc. Que maco que és tot allò...
I a més, sembla que vau poder gaudir de les platges i el bon temps.
Gràcies per compartir-ho amb tothom

Manel & Cristina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...