Dimarts 26 d'agost de 2014:
Avui la nit és curta. Ens llevem a les 3 de la matinada per començar l'escapada de tres dies pel País Basc. Decidim anar-hi amb avió i deixar el cotxe al pàrking
Aparca&Go de Barcelona, just al costat de l'aeroport i amb un servei de furgoneta que et deixa just davant la porta de la terminal. És una bona opció per evitar els alts preus dels pàrkings de l'aeroport.
|
Aeroport de Barcelona |
A les 6:50 ens enlairem i poc després d'una hora de vol (se'ns fa realment molt curta) aterrem a l'Aeroport de San Sebastián, un aeroport petit situat a pocs quilòmetres d'aquesta localitat, més concretament a Hondarribia. De fet, en el moment de l'aterratge l'únic avió de l'aeroport és el nostre, de la companyia Vueling.
Just davant de l'aeroport agafem un autobús de la companyia Ekialdebus (l'E21) que ens trasllada fins a San Sebastián de forma gairebé directa en només mitja hora. Baixem a la parada "Gipuzkoa Plaza", una de les més cèntriques de la ciutat, i a dues cantonades agafem un segon autobús (aquest cop de la companyia Lurraldebus que fa la ruta Donostia-Zumaia) que ens porta fins a Zarautz, on tenim l'hotel.
El poble de Zarautz és conegut per tenir la platja més extensa de tot el País Basc i una de les més llargues de tot el Cantàbric. És un lloc força turístic, especialment pels amants del surf. A més, també hi ha el Restaurante Hotel Karlos Arguiñano, cosa que encara atrau més turisme a la zona.
Quan arribem, anem a deixar les maletes a l'
hotel Zarauz i ens acostem al mar per poder veure l'extensa platja. La veritat és que les seves dimensions impresionen! És una platja molt plana i, com a la majoria de platges del Cantàbric, els canvis de marea canvien molt el paisatge al llarg del dia.
|
Platja de Zarautz |
|
Zarautz |
|
Zarautz |
|
Zarautz |
|
Hotel Zarauz |
Al cantó est de la platja és on es troba el
Restaurante Karlos Arguiñano, que per fora sembla un petit castell. Aquí és on soparem a la nit. Vam reservar fa un parell de mesos, per assegurar-nos que hi hagués lloc. Està situat just davant la platja, a tocar de la sorra.
|
Restaurante Karlos Arguiñano |
|
La terrassa del restaurant |
Seguidament, passem per l'oficina de turisme i ens aconsellen visitar el casc antic del poble. A part de la platja, és de les coses més maques de Zarautz. Tenint en compte que hem esmorzat d'hora i que ja tenim gana, decidim asseure'ns a la taberna Otamendi i provar els coneguts pinchos. La veritat és que són boníssims!
|
Casc antic de Zarautz |
|
Alguns dels carrers |
|
Els típics "pinchos" |
|
Plaça de Zarautz |
Després de dinar decidim visitar
Getaria, el poble del costat, situat a 4 km. Hi arribem amb l'autobús que fa la línia Donostia-Zumaia. És un poble pesquer, petit però ideal per passejar-se pels seus carrers. L'
església de San Salvador i el
Ratón de Getaria (una muntanyeta en forma de ratolí) són alguns dels seus atractius principals. A més, és conegut pel
txakolí, un vi blanc afruitat molt típic a tot Euskadi. També s'hi troba el museu del dissenyador
Cristóbal Balenciaga.
|
Platja de Gaztetape |
Com a curiositat, aquest poble va ser una dels escenaris on es va rodar la pel·lícula
Ocho Apellidos Vascos. Més concretament, s'hi van gravar les imatges del port. Durant els següents dies anirem veient altres escenaris.
De tornada a
Zarautz ens preparem per la nit. A quarts de 10 tenim taula reservada al
Restaurante Karlos Arguiñano. El restaurant no és massa gran, per això és recomanable reservar amb una mica de temps per assegurar-se un lloc. Ja teniem bastant clar que demanaríem el
menú degustació i no ens ho pensem dos cops a l'hora de demanar-lo. Decidim acompanyar-lo amb
txakolí, així tastem un altre producte típic de la zona. El menú ens encanta, tot és boníssim i el tracte és excel·lent!
|
El menú
|
|
Menú degustació |
D'aquesta manera acabem el primer dia per terres basques. Demà passarem tot el dia a
San Sebastián visitant diferents punts de la ciutat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada