31.8.14

Costa de Guipúscoa. 2n dia

Dimecres 27 d'agost de 2014:

Avui passem gairebé tot el dia a San Sebastián. De bon matí agafem l'autobús que ens porta fins a Donostia, més concretament a la parada de San Martin Kalea (Kalea significa carrer en euskera) una de les més cèntriques i situada prop del casc antic de la ciutat. Just aquí hi ha la Catedral del Buen Pastor, on decidim entrar. 

Catedral del Buen Pastor

Interior de la catedral

A continuació, avançem pel costat del riu Urumea per contemplar els seus ponts i arribem a la desembocadura, on es troba el teatre i el Kursaal (palau de congressos i auditori), just davant d'un dels ponts més bonics de la ciutat.

Un dels ponts del riu Urumea

Teatre

El Kursaal

Arribats aquí, ens endinsem a conèixer el casc antic de Donostia. Són carrers estrets, endoquinats, plens de tabernes i petites botigues de souvenirs. També és on es troba l'església de Santa Maria i la Plaza de la Constitución, coneguda pels seus balcons pintats de forma igual i numerats amb uns números molt vistosos.

Plaza de la Constitución

Casc antic, amb l'església de Santa Maria al fons

Avui el temps acompanya més que ahir i, per aquest motiu, no tardem en treure el cap a La Concha. La recorrem de banda a banda, començant per la zona de l'Ajuntament. Anem avançant tranquil·lament, fent alguna parada per prendre alguna cosa i recuperar forces, fins que arribem al Palau de Miramar, on aprofitem per fer una altra paradeta. Des d'aquí hi ha molt bones vistes de La Concha i de la Platja d'Ondarreta, ja que el palau separa aquestes dues platges i queda situat just al mig.

La Concha

Ajuntament

El passeig de La Concha

La Concha

Platja d'Ondarreta, des del Palau de Miramar

Seguidament, dinem a la zona d'Ondarreta i a la tarda continuem la visita per la ciutat. Prop d'aquí fem les dues últimes visites. Primer ens arribem a Los Peines del Viento, de Eduardo Chillida, situats a un extrem de La Concha. Aquí hi passem una estona abans d'agafar el funicular que ens puja fins el Monte Igeldo, amb unes vistes espectaculars de Donostia i de la platja. També hi ha alguns bars i un petit parc d'atraccions, així que aprofitem per fer un gelat abans de la tornada cap a Zarautz.

Los Peines del Viento

Peines del Viento, de Eduardo Chillida

Vistes de Donostia des del Monte Igeldo

El funicular del Monte Igeldo

Aquí és on acaba la visita a Donostia, però aprofitant el bon temps d'avui, de tornada a Zarautz (on tenim l'hotel d'aquests dies) decidim anar a fer un bany a la platja.

Bany a Zarautz

Últims instants de sol a Zarautz

Demà serà l'últim dia al País Basc i el destinarem a visitar Zumaia i Hondarribia, dues poblacions més de la costa de Guipúscoa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...