3.4.15

Vall d'Aran (1/3)

Dimarts 31 de març de 2015:

A les 7 del matí marxem d'Osona direcció la Vall d'Aran. Per arribar-hi, decidim fer la ruta que passa pel túnel del Cadí direcció la Seu d'Urgell, on aprofitem per esmorzar. Seguidament, ens arribem a Sort, on fem una altra parada, i seguim fins el Port de la Bonaigua

 

En aquest punt ja comencem a trobar les primeres muntanyes nevades i la veritat és que ofereixen un paisatge espectacular. A les cotes més altes hi ha moltíssima neu acumulada de les últimes nevades que hi va haver a la zona i als costats de la carretera encara s'hi acumulen fins a tres metres de neu.

Pujant cap el Port de la Bonaigua, després de passar per Sort

Petits salts d'aigua enmig de la neu

Isard per la neu

Carretera del Port de la Bonaigua

Neu acumulada als laterals de la carretera

Després de parar una estona a contemplar les vistes des del punt més alt, continuem fent camí fins al poble de Baquèira, punt en el qual agafem la carretera que es desvia cap a la dreta i que arriba fins el Pla de Beret. Aquí parem una estona per descansar i contemplar les blanques vistes. És impressionant la quantitat de neu que hi arriba a haver! Hi ha molta gent practicant esquí de muntanya i esquí de fons. La carretera continua, però els accessos estan tallats per risc d'allaus, així que decidim desfer camí i anar baixant cap a Vielha.

Les pistes d'esquí, a Beret

Rius enmig la neu

Pistes d'esquí a Beret

Tornant cap a Baquèria de nou, continuem per la carretera que ens portarà fins a Vielha fent unes quantes parades per visitar alguns dels poblets típics de la zona.

Primer de tot parem a Tredòs, un poble molt petit i tranquil, que de seguida tenim vist. Seguidament, anem a Salardú, on aprofitem per menjar. Avui ens hem llevat d'hora i la gana ja es fa notar, així que decidim dinar en una terrassa prop de l'església del poble, a Era Borda Benjamín, aprofitant el molt bon temps que fa i l'encant d'aquests petits pobles. En aquesta població també passem pel punt d'informació per tal que ens recomanin llocs per anar a veure durant aquests dies.

Tredòs

El riu a Tredòs

Salardú, amb vistes cap el poble d'Unha

Església de Salardú

Campanar de Salardú

Després de dinar, continuant carretera avall, fem una parada per visitar Arties, un altre poble. A diferència dels dos primers, aquest té més vida i més turisme. Però la veritat és que tots aquests poblets són semblants: fets de pedra, amb carrers estrets, teulades de pissarra, etc.

Arties

El riu a Arties

Arties

Cap a les 4 de la tarda arribem a Vielha, la capital de comarca. Aprofitem per anar a l'hotel i desfer maletes. Després de descansar una mica, cap el tard, sortim a veure l'ambient: la plaça, l'església, els seus carrers...

Campanar de Vielha
Demà dedicarem el dia a visitar la zona del nord de la vall!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...