4.4.15

Vall d'Aran (2/3)

Dimecres 1 d'abril de 2015:

 

Avui és el dia més complet que tindrem a la Vall d'Aran. A primera hora del matí, després d'esmorzar, agafem el cotxe i anem direcció nord, cap a Vilamòsun poble a molta altitud i molt bonic per les seves vistes. És molt tranquil i a aquestes hores hi ha ben poca gent pels seus carrers. Donem una volta per aquí i ens disposem a seguir amb la resta de visites del dia.


El campanar de Vilamòs

Carrers del poble

Les muntanyes des de Vilamòs

Vistes del poble

De baixada, continuem cap el nord, més concretament cap a Sant Joan de Toran, a tocar de la frontera amb França. Per arribar-hi, s'agafa la carretera que surt de Les i es continua per una carretera de revolts força estreta. Un cop al poble, però, el trajecte val molt la pena. És un poble molt petit, d'unes 12 cases, poques d'elles habitades. A estones fins i tot sembla un poble fantasma, només hi ha silenci i les vistes des d'aquí dalt són impressionants!


Sant Joan de Toran

Sant Joan de Toran

Una de les cases

Vistes del poble

Seguidament, sense deixar aquesta carretera, agafem un trencant per arribar-nos a Canejan, un altre poblet a força altitud, més gran que l'anterior. Aquí veiem una de les coses molt típiques de la Vall d'Aran: els cementiris amb tombes a terra.


El poble de Canejan

Un dels carrers

El cementiri de Canejan

Canejan

Un cop visitats aquests poblets, queden un parell d'hores per dinar, així que decidim desfer camí cap avall fins a Bossòst, on agafem la carretera que va a Bagnères-de-Luchon per anar a visitar l'Aran Park (14€), un parc amb els animals salvatges més típics de la zona. Estem de sort perquè ha obert la temporada fa ben poc (els mesos d'hivern tanca a causa de la neu).


Llúdriga

Panoràmica del parc

Els ossos

Daina

Les marmotes

Ens quedem a dinar a Bossòst, i a la tarda tornem cap a Vielha, ja que a les 4h. tenim hora a Aran Equitación per fer una excursió amb cavalls. Fem una ruta fins a Vilac, un poble proper, per camins boscosos amb unes vistes molt boniques de la vall.


De camí a Vilac

Arribant a Vilac

Vistes de la vall

Quan acabem, com que encara és força d'hora, anem a veure dos pobles més que ens van recomanar el primer dia: Bagergue i Unha, dos pobles que ofereixen molt bones vistes cap a la vall i les muntanyes del voltant. A més, estan situats gairebé de costat.


Vistes de Bagergue

El campanar i el cementiri de Bagergue

Bagergue

L'església d'Unha

Vistes des d'Unha

Una de les cases d'Unha

Cap el vespre tornem a Vielha i avui decidim anar a tastar un dels plats típics de la Vall d'Aran: l'olla aranesa (caldo amb cigrons, mongetes, carn i verdures). Boníssima!


Olla aranesa

Demà farem la última visita pendent que ens queda a la Vall d'Aran i anirem fent el camí de tornada passant, abans, per la Vall de Boí.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...