7.9.16

Sardenya Nord (1)

Divendres 29 de juliol de 2016

Sortim d'Osona després de dinar direcció al port de Barcelona. El ferri de Grimaldi Lines que ens ha de portar fins a Porto Torres (Sardenya) surt a les 22.30h. Hem decidit viatjar amb ferri per la comoditat de poder portar el nostre propi cotxe per moure'ns per la illa italiana durant la setmana que estarem allà. A part, permet portar l'equipatge que vulguem sense problemes.

Arribem a la seu de Grimaldi Lines a Barcelona unes tres hores abans de la sortida del ferri. Al arribar aparquem el cotxe en el lloc indicat i procedim a treure els tiquets d'embarcament, quan més d'hora s'arriba menys cues per poder-los treure. Finalment a les 20.20h ens fan començar a embarcar. En aquest cas només permeten que una persona entri amb el cotxe en els garatges, així que ens hem de separar. Tot i així el procés d'embarcament és molt ràpid i sense controls de seguretat, només revisen el DNI.


Pàrquing del Ferri

Al entrar al ferri el personal revisa l'acomodació. En el nostre cas nosaltres hem optat per viatjar amb butaca, encara que la majoria escullen camarot, ja que el viatge dura 12 hores i és de nit. Tot i així, la diferència entre les butaques i els camarots pot variar en 200 euros. Si es viatja amb nens és recomanable el camarot, ja que és més pràctic. Però en el nostre cas amb butaques (reclinables) vam estar còmodes. Anem preparats amb coixins, mantes, etc. Al vaixell ofereix sala amb wifi, piscina, bars, casino, botigues, restaurants, etc.

Aquest trajecte d'anada ens passa relativament ràpid, ja que estemdormint pràcticament tot el viatge i ens fa  molt bona mar.

Dissabte 30 de juliol de 2016

El ferri arriba a Porto Torres (al nord de Sardenya) aproximadament a les 11.30h  de matí. Procedim a desembarcar el cotxe i ens dirigim a l'hotel on passarem els pròxims 7 dies. Aquest esta situat a Castelsardo, un poble just al centre del nord de la illa. Cal dir que les carreteres no estan en les millors condicions, fet que suposa que els trajectes s'allarguin, això ho anirem descobrint en els propers dies. Al igual que la mala conducció de bona part dels italians que ens creuem.

Arribem a Castelsardo, que rep aquest nom pel magnífic castell que es troba al centre del poble dalt d'un turó. Després de dinar ens dediquem a recórrer ràpidament el poble i tornem a l'hotel per aprofitar una tarda de piscina.

Castelsardo és un poble d'uns 6000 habitants molt bonic i turístic durant aquests mesos d'estiu. Està ple de restaurants i botigues. A més, la nostre arribada coincideix amb la seva Festa Major. Així que ens trobem activitats com el carnaval d'estiu, espectacles de ball o concerts, etc.


Vista de Castelsardo

Castelsardo al capvespre

Una de les carrosses del carnaval d'estiu


Diumenge 31 de juliol  de 2016 

Avui ens llevem d'hora per anar a visitar l'Alguer, la ciutat més gran i famosa del nord de Sardenya. Es troba a una hora i pico del nostre poble i hi arribem al matí, encara que ja fa molta calor. Volem arribar al centre històric, però allà és molt difícil aparcar, així que deixem el cotxe més a les afores i anem caminant.
El centre esta ple de carrers petits i empedrats que encara conserven la seva rotolació en català. I és que el centre manté un aire medieval de quan la ciutat va formar part de la Corona d'Aragó el segle XII, moment en el qual es van construir les seves característiques muralles. Així doncs, malgrat la calor, visitem la muralla i les torres que les envolten i que ofereixen unes espectaculars vistes al mar. Pel centre històric també trobem la Catedral de Santa María (Duomo) i tot passejant arribem al port.

Rotulació dels carrers en català

La Muralla

Rèplica d'una catapulta

Canó de decoració

Torre medieval

Detall del port

Monument a la llengua catalana


A la tarda, després de dinar pel centre. Deixem l'Alguer i ens dirigim seguint el mar cap al Nord, al cap de Caccia, a visitar la Gruta de Neptuno, on observem estalactites, que llacs i formacions rocoses, que tenen més de 10 milions d'anys.
Per accedir a la cova hi ha dues opcions, agafant un vaixell des de l'Alguer per uns 15 euros, o anar amb cotxe. Es tarda una mitja hora en arribar, l'únic inconvenient és que no hi ha molt lloc on aparcar. Si s'opta, com vam fer nosaltres, per anar en cotxe, cal tenir en compte que s'han de baixa, i després pujar, unes 656 escales tallades en la roca que baixen paral·leles al mar. Aixó si, oferix unes vistes fabuloses.


Panoràmica des del Cap de Caccia
Paret de pedra del penya-segat

Les escales


La visita val 13 euros pels adults, són 45 minuts i s'ha de fer obligatòriament amb guia seguint uns horaris marcat.

De tornada cap a l'Alguer parem a visitar unes ruïnes antigues, Palmavera. L'entrada val 3 euros i es pot comprar a part una audioguia o concertar una visita amb guia.
A la nit, després de sopar a l'Alguer tornem a l'hotel, demà ens espera un dia de platja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...