10.8.19

Islàndia, primer dia: Arribada

Dilluns 29 de juliol de 2019:

Després de tants mesos de preparació, comença aquest tan esperat viatge: Islàndia. Com tots els destins nòrdics, el seu nivell de vida és alt i, per tant, tot és extremadament car. Així doncs, tocava organitzar-ho amb temps si volíem trobar uns preus accessibles.

A les 8 del matí agafem el nostre vol de Norwegian a l'aeroport de Barcelona. Aquest, té com a destí la ciutat de Bergen (Noruega), ja que el nostre vol fa escala en aquest país. Així doncs, després d'unes horetes a l'aeroport noruec, finalment posem rumb cap a Islàndia. Hi ha algunes companyies com Vueling que ofereixen vols directes, però el preu i la poca confiança en aquesta companyia, ens fa decantar per Norwegian.

A les 18:00 hora local (a Islàndia tenen dues hores menys que a Catalunya) aterrem a l'aeroport de Keflavík, l'únic aeroport del país que ofereix vols internacionals de passatgers. Aquest, està situat a uns 40 minuts de la capital, Reykjavík

Després de recollir l'equipatge facturat, ens dirigim a l'exterior de l'aeroport, on un bus gratuït ens acosta fins a les oficines de Blue Car Rental per recollir el cotxe que hem llogat. Ens hem decidit per un 4x4, ja que algunes carreteres d'Islàndia no estan asfaltades i, a més, les carreteres F (carreteres en mal estat) només són accessibles amb aquest tipus de vehicles. Així doncs, per la nostra tranquil·litat, decidim llogar aquest tipus de cotxe.

Amb el cotxe entregat, anem cap a la casa on passarem aquesta primera nit i que està situada a la mateixa localitat de l'aeroport. Tenint en compte que ja és el vespre, hem preferit dormir a prop de l'aeroport i poder descansar bé per demà començar a fer ruta pel país.   

Com hem dit, a Islàndia és tot molt car, i el preus de la majoria d'hotels és molt elevat. Per tant, al llarg del viatge hem decidit allotjar-nos a cases particulars a través d'Airbnb i, de forma puntual, en algun B&B o algun hotelet petit. El preu i la ubicació ens han fet decantar per una cosa o una altra. De fet, al fer ruta, no dormirem cap dia al mateix lloc.

Un cop localitzada la casa, descarreguem les maletes i ja ens adonem de com estan acostumats els islandesos a les seves temperatures baixes. Nosaltres, només sortir de l'aeroport, ja ens hem posat una jaqueta a sobre la màniga curta i la dessuadora que portàvem. Doncs bé, a la casa de davant hi ha un grupet de nens que juguen amb aigua i van amb banyador. No sé qui és que va al revés...

A la casa ens acullen molt bé, i ens serveix per descansar aquesta primera nit. També és aquí on tenim el primer contacte amb el sol de mitja nit ja que, a Islàndia, a l'estiu, no es fa fosc. Entre les 12 de la nit i les 3 de la matinada, és quan el cel està més fosc, però sense enfosquir-se del tot. 

Demà a primera hora començarem a fer turisme pel país. Quines ganes que en tenim!

La casa de la primera nit, a Keflavík
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...