22.8.19

Islàndia, vuitena etapa: Blönduós - Ólafsvík

Dimarts 6 d'agost de 2019:

Avui estarem de ruta per l'oest. Ens endinsarem a la península d'Snæfellsnes, però abans fem una primera parada a Hvítserkur, conegut com el rinoceront de pedra. Es tracta d'una formació rocosa que es va formar per l'acció de l'aigua i el vent sobre el magma volcànic. S'hi arriba per una carretera de terra, ben arreglada, i hi ha un mirador per poder-lo contemplar. Si es vol, també es pot baixar fins a la sorra de la platja, però cal anar en compte ja que el caminet està en força mal estat i té molta pendent.

Hvítserkur

Hvítserkur, des de la platja

Hvítserkur, des del mirador

Ara sí, ens dirigim cap a la península d'Snæfellsnes. La Ring Road no passa per aquesta zona, així que ens hem de desviar d'aquesta carretera. Hi ha vàries opcions per arribar-hi, però la més aconsellada sembla ser arribar fins a Borðeyri, enllaçar amb la carretera 59 i, posteriorment, amb la 54. És l'opció més curta, però cal tenir en compte que alguns trams són sense asfaltar. 

Un cop agafem la carretera 59, sense asfaltar, veiem que hem pres una bona decisió, ja que la carretera està en molt bon estat tot i tractar-se d'una carretera de grava. El límit de velocitat és de 80 i, per tant, tampoc cal anar molt a poc a poc. A més, la segona part de la carretera, ja està asfaltada. D'aquí, enllacem amb la carretera 54, que ens portarà fins a la península. Aquesta sí que és de grava gairebé tot el tram, així doncs, ens toca conduir unes 2 horetes així. Tot i això, no resulta pesat perquè el paisatge acompanya en tot moment.

La carretera 59

Quan ens acostem a Stykkishólmsbær, el primer poble de la península, la carretera canvia i ja la trobem asfaltada. Aquest és un dels principals pobles de la zona. Decidim fer una parada aquí per dinar i visitar una mica el poble. Es tracta d'un poble petit i de pescadors i, per tant, tota la seva activitat gira al voltant del port.

El paisatge abans d'arribar a Stykkishólmsbær

Stykkishólmsbær

Stykkishólmsbær

Continuant per la 54 i travessant els camps de lava de Berserkjahraun, arribem a un dels indrets més fotografiats d'Islàndia. Es tracta de Kirkjufell, una petita muntanya d'origen volcànic on també hi ha una cascada que porta el mateix nom. La seva fama va augmentar després d'aparèixer a la sèrie Juego de Tronos.

Els camps de lava

Kirkjufell

Kirkjufell, amb la cascada

Kirkjufell

Després d'un dia intens, arribem a Ólafsvík, un altre petit poble de pescadors on passarem la nit. Avui ens allotgem a un hotel, situat al centre del poble. Passem la resta de la tarda a la zona, visitant el poble i una cascada que hi ha a les afores.

L'església d'Ólafsvík

La platja d'Ólafsvík

El poble d'Ólafsvík

L'hotel on ens allotgem avui

Demà farem la part del sud de la península i, seguidament, ens dirigirem cap a la capital, la última visita d'aquest viatge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...