26.8.19

Islàndia, novena etapa: Ólafsvík - Reykjavík

Dimecres 7 d'agost de 2019:

Avui és l'últim dia que fem ruta per Islàndia. Com trobarem a faltar aquestes carreteres i aquests paisatges! Ens espera un altre dia intens, amb moltes parades. Farem la part sud de la península d'Snæfellsnes, on es troba el volcà Snaefellsjökull. Aquest va ser el volcà que va inspirar Jules Verne per escriure la seva coneguda novel·la i que representava ser el punt d'accés al centre de la Terra. És un volcà visible des de gairebé tots els punts de la península i al seu cim s'hi troba un glaciar.

Sortim d'Ólafsvík i, a ben pocs quilòmetres, ens aturem a Ingjaldshóll, una petita església situada a dalt d'un turonet. Tot i que hem vist moltes d'aquestes esglésies al llarg del viatge, mai ens en cansaríem, ja que totes elles, envoltades completament de natura, són maquíssimes.


Església d'Ingjaldshóll

Continuant amb la ruta, arribem a la platja d'Skarðsvík. A Islàndia les platges són de sorra negra a causa de l'activitat volcànica que hi ha, i trobar una platja amb sorra de color clar és ben estrany. Així doncs, el que fa especial aquesta platja, és precisament el color de la seva sorra daurada, que envoltada de roca volcànica negra, dóna com a resultat un paisatge ben curiós.


La platja d'Skarðsvík

Skarðsvík

La roca volcànica que l'envolta

Seguim endavant pel mateix desviament de la platja, i anem fins al far Svörtuloft, molt bonic de veure ja que el seu color taronja el fa destacar molt. Aquí hi ha uns penya-segats des dels quals es pot observar molta varietat d'aus. Amb sort, aconseguim veure algun fraret o puffin, un ocell petitó típic d'Islàndia que recorda als pingüins pels seus colors.


Vistes des del far

Far Svörtuloft

La propera parada és al cràter Saxhólar, on s'accedeix mitjançant unes escales de ferro, i que ofereix molt bones vistes de la península. En aquesta zona hi ha molts volcans, però no tots estan tan ben habilitats per poder-hi pujar.


El volcà

Vistes des del volcà

Les escales per accedir al cràter

Cràter Saxhólar

Tornem a agafar la carretera, i travessant camps i camps de lava, arribem a la platja de Djúpalónssandur. Es tracta d'una platja de roques volcàniques que havia representat un punt important d'arribada de vaixells. Fa anys, però, que això ha canviat. Actualment, s'hi poden veure les restes d'un vaixell que fa naufragar.


Travessant els camps de lava

Vistes de la platja

Djúpalónssandur

Algunes restes òssies 

Les restes del vaixell

Seguim carretera endavant, arribant al far de Malarrif, no tan sorprenent de veure com el de Svörtuloft, però també molt bonic per l'entorn que l'acompanya. Des d'aquest punt, hi ha molt bones vistes del volcà Snaefellsjökull.


L'entorn del far

Far de Malarrif

El volcà Snaefellsjökull

Les parades que fem en aquest tram de ruta són molt seguides, de manera que el camí no es fa gens pesat. Ara ens arribem a dos poblets petits que es troben molt a prop un de l'altre. El primer d'ells és Hellnar. En destaquen les seves vistes al mar, la seva platgeta i la seva església a sobre d'una gran esplanada. És ideal per passejar-hi una estona.


La platja d'Hellnar

La platja

L'església

El segon poble és Arnastapi, molt semblant a l'anterior. En aquest punt és on decidim dinar, i aprofitem una de les food trucks de fish&chips que hi ha. És molt comú trobar-ne als pobles de costa i és una bona opció per dinar a un bon preu. Són alguns dels pobles més bonics que hem vist al llarg del viatge.


El port d'Arnastapi

Arnastapi

Alguna de les food trucks

Després de dinar i descansar una estona, tornem a agafar el cotxe per anar a veure la Búðakirkja, una petita església negra situada en un entorn preciós. La veritat és que és d'allò més curiosa.


Búðakirkja

Finalment, ens espera la última parada a la península. Es tracta de la platja de Ytri Tunga, una platja molt extensa a la qual es poden observar algunes foques. No sempre és possible, però durant els mesos de juliol i agost, especialment en dies assolellats, s'acosten a les roques per prendre el sol. Nosaltres estem de sort i, en un dels extrems de la platja, després de temptejar algunes roques, arribem a veure-les.


Les foques a les roques

Les foques a les roques

Platja Ytri Tunga

Deixem la península i, després d'unes 2 hores de camí, arribem a la capital del país, Reykjavík. Per arribar-hi, creuem el túnel de Hvalfjörður, que passa per sota les aigües del fiord i que, actualment, ja no és de pagament.

Arribant a la capital

Ens allotgem a un hotel prop del centre i aprofitem per anar-hi a sopar. La meitat de la població del país viu a Reykjavík i, per tant, la capital és ben diferent de la resta del país. Hi ha grans edificis, carreteres amb més d'un carril, tota mena de serveis, etc. Demà dedicarem el matí a visitar la ciutat i, a primera hora de la tarda, anirem cap a l'aeroport per agafar el vol de tornada cap a casa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...