2.10.19

Japó, dia 2: Hiroshima

Dissabte 3 d'agost de 2019

Ens llevem a Osaka i anem directe a l'estació, avui tenim dues hores i mitja de viatge fins arribar a Hiroshima. Utilitzant el JRpass agafem un tern Sakura de la línia Sanyo Line. És el primer contacte que tenim amb un Shinkansen i tot funciona molt bé, està molt ben indicat i són molt puntuals. Els japonesos tenen el transport públic molt ben organitzar i respecten molt les normes:

Senyalització per entrar i sortir del tren
Després de deixar les maletes a l'hotel ens dirigim al primer punt turístic, el castell d'Hiroshima. Per moure'ns per la ciutat, amb el JRpass ens entra accés il·limitat al bus turístic, així que ho aprofitem.

Arbre al jardí del castell, va sobreviure la bomba atòmica

Castell d'Hiroshima

Interior del castell

Vistes des de la teulada del castell
El castell va ser destruït per la bomba atòmica el 1945, així que aquest és una reconstrucció. Al seu interior hi ha un museu samurai, el preu per persona és de 370 yenes/3,10€.

Després de visitar el castell i passar pel punt d'informació turística que es troba a l'estació central de Hiroshima dinem pel centre de la ciutat. Visitar els punts d'informació turístics és molt interessant per poder tenir mapes i fer qualsevol consulta sobre el transport públic i com arribar a certs llocs. Aquí també ens donen de forma gratuita el que serà el nostre company de viatge inseparable, un ventall!

Després de dinar anem a veure un dels principals atractius turístics de la zona, Miyajima. Miyajima és una illa que es troba a 10 minuts en ferri de la ciutat (el ferri està inclòs també al JRpass) i té com a principal atractiu el tori vermell al mig del mar i el santuari de Itsukushima (400 yenes/3,40€).

Illa de Miyajima

Tori

Passadís del temple de Irsukushima

Temple de Itsukushima

Detall del temple

Vista des del temple

Detall del temple

A l'hora de visitar l'illa es poden tenir en compte les marees, nosaltres al no tenir més temps hi anem quan hi ha marea baixa. Veiem que estan fent reparacions al tori, al llarg del viatge ens trobarem altres temples en obres, suposem que pot ser per tenir-los impecables de cara a l'estiu que ve pels Jocs Olimpics de Tokio 2020. 
Més anllà del temple i el tori, Miyajima és un petit poble on hi ha botigues de souvenirs i també veiem la primera pagoda.

Pagoda

Tornem al centre de la ciutat al capvespre i decidim anar a sopar el típic okonomiyaki pel centre, passant pel carrer comercial cobert de Hondori. I aprofitem que al vespre s'està molt millor per passejar per arribar-nos a fer una primera ullada a la cúpula de la bomba atòmica

Carrer Hondori

Cúpula de la bomba atòmica

Aquí acaba el nostre primer dia sencer al país, Hiroshima és una ciutat molt bonica marcada per un passat i una història d'horror, demà al matí la coneixerem més a fons.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...