6.10.19

Japó, tercer dia: Hiroshima i Kyoto

Diumenge 4 d'agost de 2019

Ens despertem a primera hora, de fet la idea durant el viatge serà sempre llevar-nos a primera hora per aprofitar que la temperatura i la humitat són més baixes i s'està molt millor pel carrer. Anem directes al Parc Commemoratiu de la Pau, aquest parc està situat a la zona zero on va impactar la bomba atòmica que va caure a Hiroshima el 6 d'agost de 1945. Aquí hi ha diversos punts emblemàtics, la cúpula de la bomba atòmica, que és un edifici que s'ha deixat sense reconstruir com a símbol per no oblidar el passar, la flama de la pau, que seguirà cremant fins que no s'eliminin totes les armes nuclears, i el museu commemoratiu de la Pau


Cúpula de la bomba atòmica

Cúpula de la bomba atòmica

Parc commemoratiu de la Pau

Flama de la Pau


Primer aprofitem per passejar pel parc, com a curiositat, al visitar la zona només dos dies abans del 74è aniversari de la caiguda de la bomba ens trobem que ja estan arreglant tota la zona per la Cerimònia Commemorativa de la Pau.

Preparatius per la Cerimònia Commemorativa de la Pau

L'últim que visitem és el museu, l'accés és de 200 yenes/1,70€ i l'audioguia 400 yenes/3,70€ i és una visita altament recomanable però també molt dura. És una visita dividida en dues parts, les dues molt interessants: la primera part fa un recull d'històries reals i es poden veure fotografies i objectes, i la segona part explica la història de la creació de la bomba nuclear i tot el procés polític que va seguir. Un museu imprescindible!


Objectes recuperats després de l'explosió de la bomba

Objectes recuperats després de l'explosió de la bomba


Maqueta de les bombes "Fat Man" i "Little Boy"

El rellotge compte a la part superior: els dies que han passat des del llançament de la bomba a Hiroshima. A la part inferior: els dies que han passat des de l'últim experiment amb armes nuclears

Exterior del parc i el museu preparat per le ceremònia

Aquí acaba la nostra estada a Hiroshima, una ciutat imprescindible de Japó, amb uns història marcada per la tragèdia però que ha ressorgit de les cendres i dóna una lliçó de Pau al món, la següent destinació és Kyoto!

Kyoto és l'antiga capital imperial de Japó, i com a tal, està plena de temples i punts històrics per visitar. Sortim d'Hiroshima a mig matí, agafem un tren shinkansen de la linia Tokaido - Sanyo i en dues hores aproximadament arribem. 
Durant la nostra estada a Kyoto ens mourem amb metro i amb bus, concretament els Kyoto City Bus, que són de color verd i es mouen per tota la àrea urbana. La curiositat és que en aquests autobusos s'ha d'entrar per darrere i sortir per davant, al entrar s'ha d'agafar un tiquet que dóna una màquina i al sortir s'ha de pagar en una altre màquina que hi ha al costat del conductor (que calcula el preu en funció de les parades recorregudes). S'ha de pagar exacte, per tant sempre és molt important portar monedes i bitllets petits per poder agafar canvi. Un bitllet senzill són 230 yenes/2€; però nosaltres finalment acabem optant per comprar el bonus diaris de 900 yenes/7,66€ que inclouen els busos i metros de la ciutat.

Després de dinar anem a visitar el temple de Kiyomizu-dera, el temple de l'aigua. S'hi pot arribar amb els busos 100 o 205 des de l'estació de Kyoto, i els horaris d'obertura són fins les 18h. Kiyomizu-dera és un conjunt de temples, el més conegut dels quals està construït amb fusta. 


Accés al temple, porta de Deva i porta Saimon

Detall d'una teulada

Estructura de fusta que sosté el temple

Pagoda

Edifici principal (sota reformes)

Cascada Otowa, amb aigua de propietats terapèutiques

Molts japonesos i japoneses aprofiten la visita a Kyoto per llogar per un dia els vestits tradicionals i visitar els diferents temples

La majoria de temples tanquen entre les 17 i 18h, aquest és el moment que aprofitem per tornar al nostre hotel al centre de la ciutat i dutxa per desfer-nos de l'humitat del dia. Al voltant de les 20h sortim de nou per passar la primera nit per la ciutat. Sopem pel centre i acabem donant una volta pel barri de Gion i acostant-nos al Santuari de Yasaka.


Accés al santuari de Yasaka

Detall de l'interior del santuari
Aquí acaba el nostre primer dia a Kyoto, demà seguirem explorant la ciutat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...