13.10.19

Japó, vuitè dia: Shirakawa-go i Hida No Sato

Divendres 9 d'agost de 2019

Avui anem d'excursió a Shirakawa-go, aquesta és una vila històrica, Patrimoni de la Humanitat. És una visita imprescindible de la zona, que destaca sobretot per les cases triangulars fetes amb sostres de palla (gassho-zukuri) on tradicionalment s'hi cultivaven cucs de seda. Algunes d'aquestes cases tenen més de 250 anys, i avui en dia són museus, restaurants, cafès o botigues. 
Només s'hi pot accedir amb autobusos, amb passatges limitats per dia. És important que en mesos d'estiu i molta aglomeració de gent es tingui en compte comprar els bitllets del bus amb antelació,  és una visita cara, 4600 yenes/40€, però molt recomanable.

Shirakawa-go

Cases típiques de Shirakawa-go

Casa típica de Shirakawa-go

Panoràmica de Shirakawa-go

Detall de la teulada d'una de les cases

Casa típica de Shirakawa-go

Pont penjant que creua el riu

Vista des del pont al riu

Detall d'una de les cases del poble
Visitar Shirakawa-go és imprescindible! Si bé és cert que per poder accedir a dins de les cases s'ha de pagar, nosaltres optem per no fer-ho, la visita ja és prou cara per si sola amb el transport. A més, a la tarda anirem a visitar Hida No Sato, un poblat històric de cases típiques que es poden visitar.
Hida No Sato (1000 yenes / 9€), es troba a 15 minuts en bus de Takayama (210 yenes /1,80€). El poblat és més artificial, recull tot d'edificacions històriques de diferents pobles de la zona en un únic punt de preservació, però és un reflex molt fidel de com era una vila a l'època, una altre visita molt interessant i que ajuda a fer-se una imatge del passat.

Detall d'una de les edificacions de Hida No Sato

Zona de cuina a l'interior d'una de les edificacions

Detall del sostre

Detall d'un molí d'aigua

Interior d'un dels edificis, per poder-hi accedir s'ha de descalçar i fer servir una de les sabates que hi ha a l'entrada

Detall d'una de les edificacions, era un poblat de pescadors

Edifici a Hida No Sato, a l'àtic es criaven cucs de seda

Hida No Sato
Visitem el poblat a la tarda, s'està molt tranquil, i és molt interessant poder veure les construccions des de l'interior. Avui ha estat un dia molt xulo, i hem vist un Japó diferent i més tradicional. Visitar aquesta zona és imprescindible!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...