9.8.22

Bretanya francesa: 1a etapa

 Dimecres 27 de juliol de 2022:

 

Després de passar dos dies a les boniques ciutats de Bordeus i Nantes, avui iniciem la ruta per la Bretanya francesa, una zona que fa molt temps que teníem ganes de conèixer.

La primera parada que fem és a Vitré, un petit poble en el qual es respira molta tranquil·litat a l'hora que arribem. Aquí ja quedem captivats per les seves cases d'entremat de colors que són una autèntica meravella i que només representen un tastet de totes les que veurem a la Bretanya. El seu centre històric, ple de carrerons estrets i cases amb formes impossibles conviden a quedar-s'hi tot el dia.

Mentre passegem pel centre també veiem l'Església de Notre Dame, però una de les altres visites que també ens agrada molt és el Castell de Vitré. Està molt ben conservat i és molt bonic de veure. 

Església de Notre Dame

Un dels carrerons de Vitré

Algunes de les cases típiques de la Bretanya

Castell de Vitré

Entrada del castell de Vitré

Carrerons de Vitré

El poble és petit i no es necessita gaire estona per fer-hi una visita, així que anem cap el nostre proper poble: Fougères

Fougères destaca principalment pel seu castell. El poble també és bonic, però no té l'encant dels carrerons estrets i tan característics de la Bretanya.

Castell de Fougères

Castell de Fougères

Decidim dinar aquí al poble, a la part alta. Seguidament, continuem visitant els seus racons més turístics. Just aquí al costat hi ha l'Església de Saint Léonard. A la part de darrere hi ha uns jardins molt bonics i, per un camí que baixa fins a la part baixa del poble, s'arriba a la part més antiga, on hi ha els safarejos i alguns dels carrers més vells i amb més encant.

Església de Saint Léonard

Carrers de la part antiga

Carrers de Fougères

Arriba l'hora d'anar cap a la última visita d'avui i on ens quedarem a dormir: el Mont Saint-Michel. És una parada que tenim moltes ganes de fer i no és d'estrenyar. És el lloc més visitat de tot França, fins i tot per davant de Paris.

Hi arribem cap a mitja tarda. Ens allotgem a la zona de La Caserne, la zona més pròxima a l'illot. Per accedir a aquesta zona, cal travessar una barrera que funciona amb un codi numèric i que et proporciona l'hotel abans d'arribar. Així doncs, és una zona reservada pels turistes que s'estan als hotels. Si no s'està allotjat aquí, no queda cap més remei que deixar el cotxe en un dels aparcaments de pagament pròxims a la zona i accedir al Mont Saint-Michel caminant o amb el bus gratuït.

Fem el check-in a l'hotel i ens dirigim cap a l'illot. Decidim fer-ho amb el bus gratuït que para davant l'hotel i que fa el trajecte entre La Caserne i el Mont-Saint Michel a través de la passarel·la que els uneix.

És un trajecte d'uns 10 minuts i, un cop baixem del bus, quedem meravellats. És un lloc impressionant, com acabat de sortir d'un conte. Ens dirigim cap a les afores de les seves muralles, aprofitant que la marea és baixa i que permet tenir una visió de l'illot d'allò més bonica.

Mont Saint-Michel

Voltants del Mont Saint-Michel, amb marea baixa

Seguidament, travessem les seves muralles i ens endinsem al recinte. Destaca la gran quantitat de gent que hi ha, i el gran nombre de locals del seu carreró principal: restaurants, bars, botigues de records... Voltem una estona per aquí, i a mesura que es va fent tard, l'afluència de gent va disminuint i es pot voltar amb molta més calma. Aquesta estona aprofitem per sopar en un dels molts locals que hi ha.

Una de les coses que recomanem a l'hora de fer ruta per aquesta zona és dormir al Mont Saint-Michel. Així, visitar-ho a les últimes hores del dia o les primeres del matí, permet gaudir del lloc amb pocs visitants. Una cosa totalment recomanable. 

Entrada al Mont Saint-Michel

El carreró principal de l'illot

Una de les façanes del Mont Saint-Michel

Vistes des de dins l'illot

Ens quedem per la zona i, quan sortim de la zona emmurallada, observem que la marea ha pujat en comparació de quan hem arribat. Demà a primera hora visitarem l'abadia per dins. 

Per tornar a l'hotel decidim fer-ho caminant a través de la seva passarel·la. El sol comença a baixar i les vistes del Mont Saint-Michel des de la passarel·la són d'allò més boniques. Val molt la pena fer aquest trajecte a peu, almenys una vegada, per gaudir de les vistes.

Observant la pujada de la marea

Passarel·la que uneix l'illot i La Caserne

De tornada a La Caserne, passem per l'hotel a descansar una estona, i cap a les 9 decidim sortir a l'exterior per observar la posta de sol en aquest bonic indret. Un moment màgic.

Demà tornarem a l'illot per visitar l'interior de l'abadia. Ja fa setmanes que vam agafar les entrades anticipades per Internet.

Capvespre amb vistes al Mont Saint-Michel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...