8.8.22

Bordeus

 Dilluns 25 de juliol de 2022:

Avui comença el nostre viatge. Anem a la Bretanya francesa i decidim que farem la ruta amb cotxe des de casa. Ens esperen una bona colla de quilòmetres per davant. Així doncs, de camí a la Bretanya farem un parell de parades pel camí i així els trajectes no es faran tan pesats.

Ens llevem aviat i a quarts de 7 del matí deixem Osona i comencem a fer camí cap a Bordeus, on dormirem aquesta nit. És el trajecte més llarg que tenim en tot el viatge, ja que ens esperen 6 hores de cotxe per autopista.

Fem una primera parada en una àrea de servei pròxima a Carcassona, on aprofitem per estirar les cames, menjar alguna cosa i fer canvi de conductor. Seguidament, continuem fent quilòmetres fins que s'acosta l'hora de dinar. Decidim fer una nova parada per menjar i descansar. Ja ens queden pocs quilòmetres per arribar a Bordeus. 

Finalment, passades les 2 del migdia arribem a l'hotel, situat a les afores de la ciutat. Ens allotgem a un hotel Formule 1, una cadena d'hotels molt típica a França, força econòmics i pensats per passar-hi una nit. És per aquest motiu que acostumen a estar situats a les afores de les ciutats, ja que busquen la proximitat amb autopistes o carreteres principals per evitar desviar-se massa de la ruta.

Després de fer el check-in, agafem un bus que passa molt a prop de l'hotel i un tramvia que ens acosten al bonic centre de la ciutat de Bordeus. Tots els atractius turístics estan força cèntrics i molt propers entre ells, cosa que ens facilita la visita ja que només disposem d'una tarda.

La nostra és una visita llampec, ja que no podem aprofundir massa en les visites ni veure-ho tot, però sí que ens serveix per conèixer una mica aquesta ciutat, sobretot la zona més cèntrica.

El primer lloc que trobem és la porta de Caihau, molt a prop d'on ens deixa el tramvia, i és una de les entrades que donava pas a la ciutat. Amb el mapa a la mà, anem caminant fins a la Plaça de la Borsa, on se'ns posa a ploure i ens hem de refugiar uns minuts a dins el portal d'un museu. Per sort, el ruixat és breu i ben aviat podem sortir a gaudir d'aquesta plaça, un dels llocs més representatius de la ciutat. 

Porta de Caihau


Plaça de la Borsa

Just aquí davant i al costat del riu hi ha el Mirall d'aigua, una instal·lació amb 2 cm d'aigua que actua com a mirall. És un lloc ben curiós i la gran majoria de turistes que passen per allà s'hi entreté una bona estona malgrat que els núvols d'avui espatllen una mica aquesta imatge.

Mirall d'aigua

A continuació, passem per un dels carres més cèntrics i comercials fins arribar a la Porta Grosse Cloche, molt bonica de veure amb el seu rellotge. Uns metres més endavant, es troba una altra porta, la Porta d'Aquitània.

Porta Grosse Cloche

Continuem la nostra ruta i ens dirigim cap a la plaça que acull la Basílica de Saint Michel, una plaça amb molt ambient on s'hi apleguen moltes terrasses per prendre alguna cosa i on aprofitem per fer-hi una parada. Avui ens hem llevat d'hora i el cansament ja es comença a notar.

Basílica Saint Michel

Hem recuperat forces i, tot caminant, decidim anar a sopar a la zona de davant el riu, una de les més boniques per nosaltres, i on també té parada el tramvia i el bus que ens acostaran després a l'hotel. 

Zona peatonal al costat del riu

Ha estat un dia d'allò més complert, però ens ha permès conèixer una ciutat fins ara molt desconeguda per nosaltres. Demà continuarem el nostre camí cap a la Bretanya fent una parada a Nantes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...