14.8.22

Regió del Lot: Rocamadour

 Dimarts 2 d'agost de 2022:


Ens llevem a La Crèche, on hem parat a dormir. Ahir ja vam deixar la Bretanya francesa i avui ens dirigim cap a la regió del Lot, més concretament a Rocamadour. Tenim 4 hores de cotxe per endavant, així que ens llevem d'hora per poder aprofitar al màxim el dia.

Fem un parell de parades pel camí per estirar les cames. La última d'elles també l'aprofitem per dinar, a pocs quilòmetres ja de Rocamadour. Això ja ens serveix per veure que la temperatura d'aquesta zona té ben poc a veure amb la de la Bretanya, ja que la temperatura volta els 35 graus, i és que aquests dies hi ha una onada de calor en aquesta regió.

Cap a les 2 del migdia arribem al nostre destí. Rocamadour és el segon lloc més visitat de França, per davant seu només hi ha el Mont Saint-Michel. Així doncs, durant aquest viatge a França hem pogut conèixer els dos llocs més visitats del país. 

Aquest poble es troba penjat en una paret de pedra, però si atrau tants visitants, a més d'estar ubicat en un lloc ben vertiginós, és perquè es tracta d'un lloc de pelegrinatge.

Nosaltres ens allotgem a la zona coneguda com l'Hospitalet, que es tracta de la part alta del poble, on hi ha la gran majoria d'hotels, càmpings i alguns restaurants. Com que encara ens queda una estona per poder entrar a l'hotel, decidim baixar fins a la zona turística. Una mala idea, ja que degut a la seva ubicació hi ha un gran desnivell i, amb la calor que fa, es fa bastant insuportable. Tothom busca les ombres i s'hidrata amb aigua. Així doncs, decidim que descansarem una bona estona a l'hotel i que sortirem més tard quan la temperatura hagi baixat.

El poble de Rocamadour

Entrada a la zona emmurallada

Rocamadour


Cap a quarts de 7, buscant les ombres ja que la temperatura continua força alta, comencem la visita per la zona de les muralles. Decidim començar per la part alta, i anar baixant. D'aquesta manera, la pujada ja serà cap el vespre, amb menys calor. L'entrada a les muralles es fa introduint una moneda de 2€ en una màquina. No hi ha cap altra alternativa per entrar, ja que no hi ha personal. Des d'aquí, s'obtenen molt bones vistes de tota la vall.

Panoràmica de la vall des de les muralles

El castell


Seguidament, baixem pel Camí de la Creu, un caminet amb ziga-zaga, per on es troben algunes capelles, fins arribar al Santuari. Aquest, es pot visitar per dins i, un dels seus atractius, és la verge negra. El santuari és bonic de veure, sobretot perquè està construït ben bé a sota d'una gran paret de pedra.

Una cova al Camí de la Creu

El santuari

El santuari


Continuem descendint i arribem al carrer del poble. De fet, hi ha un únic carrer i es on es troben les botiguetes i alguns locals de restauració. Aprofitem per donar una volta fins que cap a quarts de 8 comencen a tancar. Busquem, doncs, un restaurant on sopar i on provar el famós formatge de Rocamadour

El carrer de Rocamadour




Després de sopar fem una volta. Amb la fresca d'aquesta hora i la poca gent que hi ha en aquest moment és molt agradable. Ara sí, però, ens toca agafar el carrer de pujada cap a la zona de l'hotel, des d'on aprofitem per veure com es pon el sol.



Demà continuarem desfent camí i visitarem un altre poble de la regió del Lot. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...