12.8.22

Bretanya francesa: 6a etapa

 Dilluns 1 d'agost de 2022:


Avui és l'últim dia de ruta per la Bretanya francesa i tenim 3 visites per davant. Ens llevem aviat i ens dirigim cap a Josselin, un poble que ens acaba agradant moltíssim. Aparquem prop de la zona del riu i la primera imatge que veiem del poble és el seu majestuós castell. És un dels més coneguts de la Bretanya, i no és d'estrenyar. Passejar pel peu de les seves muralles impressiona i, situat al costat del riu, el fa ben fotografiable.

Després de contemplar el castell, anem a fer una volta pel centre del poble, que també ens sorprèn gratament. Els seus carrerons, les seves cases tan ben conservades... tot té molt encant. És un dels pobles que més ens ha agradat de la Bretanya.

El castell

La plaça principal del poble



Castell de Josselin


Seguidament, ens arribem a Malestroit. El casc antic és petitó i el seu encant es centra bàsicament a la seva petita plaça. Cap a les afores del poble, però, es pot gaudir d'un passeig pel costat del canal que uneix Nantes i Brest. És una zona molt tranquil·la i molt bonica, on es poden contemplar algunes rescloses que ajuden a compensar el desnivell del riu per tal que puguin circular les barques.

El canal que uneix Nantes i Brest


La plaça de Malestroit


Ara anem al poble de Rochefort en Terre, un dels altres pobles que es podria situar ben amunt del nostre ranking de pobles bonics. És un poble petitó, amb totes les construccions de pedra, però sobretot molt i molt ple de flors per tot arreu. De fet, està considerat una vila florida.

Decidim dinar aquí després de voltar pels seus carrers i places. No et cansaries de fer fotografies a tots els seus racons. Tots ells són molt especials.

A la tarda, ens acostem al seu castell, molt diferent d'altres que hem vist, ja que es tracta d'un castell més modern, i amb unes esplanades d'herba a davant que conviden a tombar-s'hi i descansar una estona. Així ho fem, en una de les moltes tumbones que hi ha escampades per l'esplanada.




La zona del castell

Castell de Rochefort en Terre



És hora de despedir-nos de la Bretanya. És una zona que ens ha agradat molt, ens ha sorprès i que ens ha fet gaudir de tots els llocs que hem pogut conèixer i visitar. Ara ens espera una bona estona de cotxe fins a La Crèche, on farem una parada per dormir i continuar la ruta l'endemà. Abans de tornar a casa, passarem dos dies a la zona del Parc Natural de Causses du Quercy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...