25.1.11

Vall d'Aran

7 - 10 d'agost de 2010:


Ver Vall d'Aran en un mapa más grande


Sortim d'hora de casa direcció cap a la Vall d'Aran. La primera parada que fem és a la població de Sort (al Pallars Sobirà), per tal de fer un petit descans i estirar una mica les cames.

El riu, a Sort

Sort

La següent parada és a Espot, des d'on es pot accedir al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Només es pot pujar una petita part en cotxe, per tant, s'ha de pujar caminant o bé amb uns jeeps especials que et deixen a dalt l'estany (pagant, és clar). Nosaltres decidim pujar amb jeep i un cop a dalt podem comprovar que les vistes són espectaculars. Sorprèn l'aigua cristal·lina i blava del llac i el seu contrast amb les muntanyes verdes que l'envolten. Es pot fer un recorregut al voltant del llac a través del qual també es pot arribar a la Cascada de Ratera

Espot

Estany de Sant Maurici


Cascada de Ratera

Després de baixar, reprenem el camí i ens acostem al Port de la Bonaigua, passant per l'estació d'esquí de Baqueira Beret i fins a arribar al Santuari de Montgarri, un indret situat en plena natura. Aquí també s'hi pot arribar amb cotxe o caminant.  

Port de la Bonaigua

Santuari de Montgarri

Finalment, arribem a Vielha, on tenim l'hotel. És la capital de comarca tot i no ser una població gaire gran (té uns 5.600 habitants).

El riu, al seu pas per Vielha

Vielha

L'endemà al matí ens dirigim cap els Ulls deth Joeu, una cascada enorme, les aigües de la qual neixen a la falda de l'Aneto i, després de recórrer 4 km de manera subterrania, surten en aquest punt. Seguidament, arribem fins a l'Artiga de Lin, on hi ha unes esplanades enormes.

Ulls deth Joeu


Artiga de Lin


El pròxim destí és el Saut deth Pish, una altra cascada enorme i molt coneguda a la Vall d'Aran. Fa d'uns 25 a uns 30 metres d'alçada. 

Saut deth Pish

L'arc de Sant Martí a la cascada

Després ens arribem a Escunhau, un petit poble molt encantador on destaca l'església romànica de Sant Pere, originàriament del segle XII.  

L'església d'Escunhau

La última parada és a Taüll, a la Vall de Boí, on destaca l'església romànica de Sant Climent de Taüll que abans estava recoberta de pintures murals que es conserven ara en el Museu Nacional d'Art de Catalunya i que respresenten el Pantocràtor. 

Taüll

Sant Climent de Taüll
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...