18.3.11

Brussel·les - 1a part

Arribem a la capital belga després de passar per França i Luxemburg amb autocar i ens aturem per visitar-la durant dos dies, després tenim pensat reprendre el nostre viatge per altres ciutats importants i molt boniques del país: Bruges, Amberes i Gant.

El primer que visitem és el Palau Reial, que va nèixer de la unió de quatre hotels datats del segle XVIII i que actualment només acull actes oficials, ja que no és la residència real del rei Albert II. Als voltants del palau reial, en els seus jardins, podem veure alguns monuments, com el Monument a Leopold I. Aquest matí també podem veure els edificis del gobern del país com la residència del primer ministre.

Jardí i part central del Palau Reial

Monument a Leopold I


A part, Bèlgica també acull els òrgans de govern de la Unió Europea i, per això, podem passejar pels voltants del Parlament Europeu i els edificis que acullen el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. A més, també a la capital s'hi torba el Palau de Justícia Europeu.


Parlament Europeu

Palau de Justícia Europeu

Finalment, per acabar el dia, anem a veure una altra de les grans atraccions turístiques de la capital: l'atomium, que és un dels símbols de Brusel·les i que va ser creat en motiu de la Fira Mundial de 1958, i que representa un cristall de ferro ampliat 165 milions de vegades.


Atomium

L'endemà al matí ens dirigim a explorar el centre de la ciutat i en un dels seus carrers trobem el Maneeken Pis ("nen que fa pipí"), una escultura que ens sorpèn realment per les seves dimensions reduides (50 cm) i que representa un nen petit fent pipí dins d'una font. Aquesta estatua és un altre dels símbols de la ciutat.

Passejant pels carrers també arribem fins a la Galeria Saint Hubert, que acull un gran centre comercial. I podem veure els nombrosos edificis d'estil art noveau del centre de la ciutat que es contraposen en certa manera a les formes d'art modern que també hi van apareixent.


Maneeken Pis
 
Interior de la Galeria Saint Hubert

Decoració d'un dels edificis (Tintin)

Finalment, arribem a un altre dels punts turístics principals de la ciutat, la Grand Place - Grote Mark, que està envoltada totalment per edificis preciosos, entre ells l'ajuntament, i que fan que sigui un lloc espectacular.



Ajuntament

Per últim, i per acabar la nostra visita a la ciutat de forma relaxada, anem a passar la tarda al Parc del Cincuentenari, creat al segle XIX per celebrar l'aniversari de la independència del país, i que és un lloc perfecte per relexar-se, sobretot a l'estiu, ja que el parc disposa de grans extensions d'herba i ombres. En aquest parc també s'hi torba l'Arc de Triomf de la ciutat, que en certa forma recorda a la Porta de Brandenburg de Berlin.

Arc de Triomf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...