9.4.13

San Juan La Laguna (el nostre poble)

8 i 9 de gener:




Ver San Juan La Laguna en un mapa más grande


Avui a les 9 del matí hem agafat una barca al port de Panajachel (25Q - 2,50€) per anar a San Juan La Laguna, el poble on viurem durant aquests tres mesos. Està situat a l'altra banda del llac i es tarda mitja hora en arribar.

Allà al port ja ens esperaven les famílies que ens acullen. Després de conèixer la casa i compartir els primers moments amb els membres de la familia, hem sortit a conèixer el poble.

Hem anat a la biblioteca, al mercat, al Superquick (el super), a veure on están situades les escoles, els locals amb conexió a Internet, el forn de pa, la cafetería, etc.

També hem tingut temps per anar a pujar a un turó situat al costat del poble, que es diu el Cerro de la Cruz. Aquí dalt hi ha una creu i té molt bones vistes del poble i del llac.

Des d'aquí també es pot accedir al Rostro Maya, la muntanya situada a darrere que té forma de rostre humà (d'aquí en deriva el nom).

San Juan és un poble Tz'utujil, és a dir, els seus habitants parlen aquest idioma maia. A més, la majoria de la seva gent es dedica a la collita del cafè, ja que els voltants del poble estan plens de cafetales, la planta del cafè.

Algunes paraules bàsiques en idioma Tz'utujil:
- Gràcies: maltyoox
- Bon dia: saqari
- Adéu: na'an
- Si: jee
- No: mani

Cartell de benvinguda al port

Port de San Juan La Laguna

Mapa del poble


Mercat

Biblioteca

Forn de pa (planta inferior) i cafeteria (planta superior)


Cafè

Vista panoràmica del poble

A la vora del llac

Rostro Maya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...