2.9.14

Astúries (est)

Dilluns 4 d'agost de 2014: 


Decidim fer el viatge a Astúries amb cotxe, així que abans de las 8 del matí del 4 d’agost sortim des de Catalunya en direcció al nord, en un viatge d’unes vuit hores (sense comptar les parades). Travessem els Monegros, i a la tarda, després de dinar, arribem al nord d’Espanya, on trobem ja un paisatge molt diferent, on tot són muntanyes i predomina el color verd.
Arribem als voltants de las sis de la tarda a Covadonga, on passarem els tres primers dies del nostre viatge, al vell mig dels Pics d’Europa, a l’est d’Astúries.


Tenim la sort que el nostre hotel es troba situat juts al costat de la Basílica de Covadonga i la Santa Cueva (construïda dins la roca) on es troba la imatge de la Virgen de Covadonga (patrona d’Astúries), coneguda popularment com “La Santina”. Així que només arribar anem a fer la visita obligatòria a aquests monuments d’identitat asturiana. 

Basílica de Covadonga

Detall de la Santa Cueva

La Santa Cueva i la llacuna 

Imatge de la Virgen de la Santa Cueva, "La Santina"

Tomba de Pelayo, primer rei d'Astúries

Al ser ja tard, ens dirigim a sopar la primera nit a Cangas de Onís, és el poble més proper a Covadonga, i té una gran vida nocturna, com a mínim a l’estius, els comerços estan oberts fins tard, i està ple de terrasses de bars i restaurants on es pot veure la gent prenent la típica sidra asturiana; sopem en un d’aquests locals. 

Detall de Cangas de Onís

Vista del riu Sella des de Cangas de Onís

Dimarts 5 d'agost de 2014:


Ens llevem d’hora, perquè avui tenim planejat visitar els llacs de Covadonga. Actualment, a partir de las 8.30h del matí només es pot accedir als llacs amb autocars (que es poden agafar al llarg del camí per uns 8€), però nosaltres preferim poder anar amb el nostre propi cotxe, així que a las 8 del matí agafem el picnic que ens han preparat a l’hotel i marxem amb el cotxe fins als llacs. En són dos, el primer és el Lago Enol, i el segon el Lago Encina

Molta gent puja per veure els llacs i marxar, però nosaltres decidim fer una petita excursioneta de menys de 2 hores que dóna la volta als llacs, és un paisatge espectacular i transmet una tranquil·litat absoluta en plena natura, i amb vaques per tot arreu.

Lago Enol

Lago Enol
Lago Encina

Lago Encina

Paisatge dels Pics d'Europa

Vistes al Lago Encina

A la tarda, després de menjar el nostre picnic per la zona habilitada al costat dels llacs, tornem per la mateixa carretera de corbes i que posa els pèls de punta pels precipicis. Ens arribem fins a Arriondas, un altre dels poblets de la zona, on anem a un dels molts punts que ofereixen activitats d’aventura per la zona, una de les més típiques és descendir amb canoa el riu Sella, nosaltres ens decidim per un volt d’una hora amb cavall

Els nostres cavalls, en SuperPipo i en Careto

Aquesta nit ens tornem a dirigir a sopar a Cangas d’Onís i aprofitem per fer algunes compres de regals i records, incloent la sida per la família. Allà és on ens expliquen que són els horreos, són construccions típiques asturianes, que es troben en tots els camins i petits pobles que passem al llarg de la setmana; allà és on antigament es guardava el blat i totes les verdures, en unes edificacions aixecades del terra per impedir que les rates s’ho mengessin. Actualment estan protegits pel govern i no es poden tirar a terra,  i hi ha famílies que els han reformat i els hi donen altres usos. 

Horreo

Horreo

Dimecres 6 d'agost de 2014:


Ens despertem en el nostre últim dia a la zona i avui tenim pensat ampliar horitzons. A l’hotel ens han recomanat visitar el Mirador del Fito, que té vistes a tota la zona, així que a primera hora ens hi dirigim. Encara que fa boira i no podem gaudir de les millors vistes, segueix sent espectacular. 

Vistes del mirador a la muntanya

Vistes del mirador al mar
A prop del mirador, a Colunga, es troba el Museo del Juràssico, ja que Astúries és una de les zones d’Espanya on s’han trobat més jaciments en relació als dinosaures. Així que aquest matí, ara ja amb sol, ens dirigim al museu. L’entrada costa uns 8€, però avui és gratuïta, així que només paguem un euro per poder visitar l’exposició temporal.

 
Figura de dinosaure a les afores del museu

Figura de dinosaure a les afores del museu

Esquelet de dinosaure

Al sortir de la visita del museu, parem a dinar a la costa, al poblet de Lastres, conegut per ser el poble on es va filmar la sèrie de televisió Doctor Mateo. Allà dinem peix fresc i provem el formatge de cabrales, originari d’Astúries.

Lastres

Far de Lastres
Aquesta tarda seguim de ruta per la costa, i ens acostem a Ribadesella, on mengem un gelat tot donant un volt pel centre. 

Detall de l'efecte de les marees al riu Sella
Aquesta tarda, aprofitant la calor que ens està acompanyant parem a una de les moltes platges que s’anuncien per la zona en el camí de tornada, en concret és la Playa de las Cuevas, anomenada així perquè té coves. 

Panoràmica de la Playa de las Cuevas

Playa de las Cuevas
Aquesta nit sopem de nou a Cangas de Onís, i ens preparem ja, perquè l’endemà a primera hora deixem la zona.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...