12.9.15

Budapest. 1r dia

Diumenge 6 de setembre:

Avui agafem el vol de Ryanair que surt de la terminal 2 de l'aeroport de Barcelona a les 17:10 de la tarda. Després de poc més de dues hores de vol, aterrem a l'aeroport principal de Budapest, el Liszt Ferenc.
 
Recollim la maleta que hem facturat i lo primer que fem és dirigir-nos a la taquilla del transport públic que hi ha a l'aeroport i comprem l'abonament de 7 dies. També hi ha abonaments de 24, 48 i 72 hores, però com que estarem 6 dies per la ciutat ens surt molt més a compte agafar aquest abonament. Són 4.950 Ft (uns 15€) i ens permet agafar el bus, el metro, el tramvia i el trolebús. A més, també ens inclou el trajecte en el tranport públic de l'aeroport fins el centre de la ciutat. És fantàstic ja que no ens hem de preocupar més de pagar el transport d'aquests dies. És un abonament on consta el nostre nom i primer cognom i simplement s'ha d'ensenyar als revisors. No cal validar-lo enlloc.
 
Model de l'abonament de transport de 7 dies
 
Ho paguem amb targeta ja que hem decidit no canviar la moneda a Catalunya. Al ser una moneda més débil surt molt més a compte canviar-la al mateix país. Tot i que Hongria forma part de la Unió Europea, té la seva propia moneda: el fòrint hongarès. 1€ equival a uns 312 Ft, tot i que el valor de la moneda varia cada dia. 
 
Agafem el bus 200E, que fa el trajecte de l'aeroport fins a la primera parada de metro de la línea blava, la Kóbánya Kispert. A partir d'aquí, ens movem amb metro fins a la parada d'Astoria, on tenim l'hotel. Més concretament estem a Dohány utca (utca significa carrer en hongarès).
 
 
Mapa del metro de Budapest
 
 
Algunes línies de metro de Budapest (especialmente la 1, la groga) són molt antigues. De fet, és el segon sistema de metro més antic del món. Alguns vagons semblen de joguina i això els dóna un toc d'allò més especial.
 
Són ja les 10 del vespre, així que decidim sopar, desfer la maleta i preparar les coses pel dia seguent. Serà el primer dia de turisme per la ciutat.

Aquestes primeres hores per Budapest utilitzant el transport públic ens han permès quedar-nos amb les dues primeres paraules que aprenem en hongarès: Kijárat (sortida) i Béjarat (entrada).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...