15.9.15

Budapest. 4t dia

Dijous 10 de setembre de 2015:

Després de la visita d'ahir a Viena, decidim prendre'ns el matí de forma més tranquil·la i anem a Széchenyi (Széchenyi gyógyfürdó), els banys termals medicinals més grans d'Europa, situats al Parc Municipal de Budapest (Városliget).

Hi ha entrades molt variades i inclouen diferents serveis. Nosaltres agafem una entrada amb cabina (5.000 Ft/16€) i una amb taquilla (4.500 Ft/14,50€), que és la més senzilla, ja que amb una cabina ja fem pels dos per poder-nos canviar. L'entrada no té limitació d'horari, s'hi pot estar l'estona que es vol i, al ser tant gran, l'estona passa volant. Hi passem tres hores, de les 10h fins les 13h, que ens semblen d'allò més curtes.

A fora hi ha tres piscines, una per poder nedar i dues als laterals amb raigs i corrents d'aigua. A dins n'hi ha entre 10 i 12, la majoria d'aigua calenta. També hi ha un parell de saunes de vapor i bancs de màrmol per descansar.




Sortint, anem a dinar i passem per l'hotel a dutxar-nos. Durant aquesta estona comença a fer mal temps i a caure alguna gota, així que improvitzem una mica i anem a berenar al Cafè Europa, un dels altres cafès famosos de la ciutat, tot i que força més normalet que el New York i el Gerbeaud.

Seguidament, veient que el temps no millora massa, tornem a l'hotel i comencem a fer una mica les maletes per demà, ja que a les 10 del matí hem de sortir de l'hotel.

A l'hora de sopar decidim quedar-nos a la zona de l'hotel, prop de la Gran Sinagoga, i després de fer una bona pizza anem al Simpla Kert, el bar ruina més conegut i antic de la ciutat. A Budapest és on es van començar a posar de moda aquest tipus de locals, que consisteixen en apartaments i locals antics de la ciutat destinats a la demolició que, a canvi d'un lloguer molt asequible, els propietaris els converteixen en espais agradables i curiosos per a prendre alguna copa i/o menjar.

La veritat és que és un lloc ben curiós. Està ple d'objectes reciclats que li donen un toc d'allò més especial i el trobem pleníssim de gent, la majoria turistes que, com nosaltres, entren a conèixer el local. L'ambient és molt agradable i fan uns cocktails d'allò més bons.



Ha estat una molt bona manera d'acabar aquesta última nit a la ciutat. Demà a mitja tarda marxarem cap a l'aeroport a agafar l'avió de tornada a casa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...