28.3.16

Roma. 1r dia

Dimarts 22 de març de 2016:

Comença la nostra escapada de 4 dies a Roma, la ciutat eterna. Durant aquests dies deixem el cotxe a Aparca&Go, un aparcament al costat de l'aeroport de Barcelona que ofereix tarifes més barates que les del mateix aeroport.

A les 6:30 del matí surt el nostre vol de Ryanair cap a la capital italiana, a l'aeroport de Fuimicino, un aeroport a les afores de Roma. Després de valorar vàries opcions per arribar-nos al centre, ja que se n'ofereixen forces, ens decidim pel bus Terravision, una de les opcions més ràpides i ecònomiques que hi ha. Portem els bitllets agafats per Internet, ja que sortien encara millor de preu, 8€ anada i tornada per persona.

En tres quarts d'hora arribem a l'estació de Termini, l'estació de busos i trens més important de la ciutat. Força caòtica, per cert. Tenim l'hotel a prop i, per tant, decidim anar-hi caminant i prescindir del metro. Més concretament, estem a dos minuts caminant d'un dels monuments més majestuosos de Roma, el Colisseu, per on comencem a fer turisme després de dinar en un restaurant molt proper.

El Colisseu des del restaurant

Vam reservar les entrades del Colisseu per Internet, ja que sent Setmana Santa sabíem que les cues per entrar podien ser importants. D'aquesta manera evitem haver de fer les grans cues que es formen. Això si, agafar-les per Internet té un cost addicional de 2€, però val la pena pagar-ho per poder entrar directament sense esperes. Gràcies al Carnet Jove Internacional (IYTC) vam poder agafar la tarifa reduïda i ens va costar 9,50€ a cadascú.

Per dins és un monument enorme, en el qual cada un dels seus racons impresiona. Passejar per allà és com fer un retorn al passat.

Interior del Colisseu

L'Arc de Constantino des del Colisseu

Interior del Colisseu

L'entrada al Colisseu també inclou la visita al Fòrum Romà i al Palatino, així que és la següent visita que fem. Aquí hi dediquem força estona, ja que és una zona molt gran i té molt per veure.

Un dels edificis del Fòrum Romà

Fòrum Romà

Sortint, ens arribem fins a Piazza Venezia, segurament una de les places més impressionants i on hi ha el monument a Víctor Manuel II. La conducció en aquesta plaça és més que caòtica i atravessar per un pas de zebra es converteix en tota una aventura.

Piazza Venezia

Aporfitem, també, per veure el Mercat de Trajà i la Columna de Trajà, situats a l'altre cantó del carrer. Aquesta zona està plena de ruines i és tot un plaer veure-la. En general, passejar per tota la Via dei Fiori Imperiali és sorprenent.

Mercat de Trajà

Mercat de Trajà amb la columna de Trajà

El peu de la columna de Trajà

Seguidament, anem a Largo di Torre Argentina, una plaça on hi ha restes de temples romans i que actualment acull una protectora de gats.

Largo di Torre Argentina

Alguns dels gats de la protectora

Es comença a fer fosc i com que avui ens hem llevat molt d'hora i estem cansats, decidim provar una de les coses típiques de Roma, la Pizza al Taglio (pizza al tall), pizzes venudes al tall per pes que s'acostumen a preparar per emportar. Així ho fem i ens la mengem a la zona verda que hi ha davant del Colisseu, podent-lo veure il·luminat i aprofitant la calor que fa avui. És una molt bona manera d'acabar el primer dia a Roma.

El Colisseu, de nit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...