11.8.22

Bretanya francesa: 3a etapa

 Divendres 29 de juliol de 2022:


Avui fem una ruta força llarga, ja que hi ha força distància entre algunes de les parades que volem fer. El nostre primer destí és el Cap Fréhel, on hi ha uns penya-segats de més de 70m d'alçada que ofereixen molt bones vistes. Aparquem a l'aparcament que hi ha habilitat (3€) i fent un caminet molt curt, arribem al seu far. També hi ha algun mirador i alguns camins que voregen els penya-segats, on es pot observar una gran quantitat d'aus.

El far del Cap Fréhel

Una edificació al costat del far

Les vistes des dels penya-segats

Els camins que voregen els penya-segats


Seguidament, aproximadament a una hora de camí, parem a visitar l'Abadia de Beauport. Es tracta d'una abadia en ruïnes, invaïda per les grans hortènsies que hi ha aquí a la Bretanya. Té el seu encant, sobretot per veure com la natura s'ha acabat apoderant del lloc, però la visita ens sembla més aviat cara (6€) tenint en compte el que hi ha per veure.

Interior de l'abadia


El claustre, ja desaparegut



Són quarts de 2 del migdia i decidim parar a dinar a Paimpol, molt a prop d'aquí, una població de la costa ideal per degustar les ostres, un dels productes estrella a la Bretanya. No és un lloc massa turístic, però ens agafa de camí per fer una parada i acaba sent tot un encert, ja que és un dels dies que mengem millor i a un preu més que raonable.

El port de Paimpol

Les ostres


Gaudim molt del dinar i, amb la panxa plena, ens dirigim cap a la Costa de Granit Rosa, un tram de costa on destaquen les grans formacions de granit de color rosa.

Decidim vorejar tots aquesta zona amb el cotxe, fent vàries parades per anar contemplant les seves vistes: la platja de Trestrignel, l'illa Renote... Però hi ha un lloc que és, segurament, el més curiós i fotografiat de tota la zona: el Far de Men Ruz. És un far construït amb granit rosa, integrat perfectament en el paisatge. El lloc és ben curiós, i és que al voltant del far és on s'agrupen alguns dels blocs de granit més grans de la zona.

Platja de Trestrignel

Far de Men Ruz

Zona pròxima al far

Les formacions de granit rosa

Platja de l'Illa Renote


Tot seguit, ens arribem a Lannion, on dormim avui. No es tracta d'un lloc turístic, però sí molt pròxim a la Costa de Granit Rosa. Així doncs, ens permetia allargar el dia a la zona sense haver d'anar a dormir massa lluny. Passem per la casa a descarregar les maletes i decidim comprar el sopar per emportar. Ens l'anem a menjar a una de les platjes de sorra blanca de Ile Grande. Des d'aquí contemplem la posta de sol i posem punt i final al dia d'avui.


La platja a Ile Grande

Capvespre


Demà anirem cap el sud de la Bretanya, per continuar descobrint racons tan bonics com els que hem anat coneixent fins ara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...