12.8.22

Bretanya francesa: 5a etapa

 Diumenge 31 de juliol de 2022:


Avui comencem el dia visitant un petit poble que ha estat, durant molts anys, habitat per molts artistes, entre ells Gauguin. Es tracta de Pont Aven. Com que hi arribem d'hora, es respira molta tranquil·litat i silenci. Hi ha un caminet prop del riu molt bonic, i la zona del port també té molt encant. Pels seus carrers hi ha moltes botiguetes d'artistes i petites galeries d'art.

La zona que voreja el riu

El poble de Pont Aven

El port


La pròxima parada és als alineaments de Carnac, on hi ha una gran quantitat de menhirs posats en filera i que el converteixen en el monument prehistòric més extens del món. Hi ha diferents zones. Nosaltres visitem la de Le Ménec, que és la més extensa i important, però arribant-hi per la carretera se'n poden observar molts d'altres.

Hi ha la possibilitat de veure'ls amb una visita guiada, que es fa amb un bus o trenet ja que l'extensió és molt gran. Però una altra opció, i que és la que escollim nosaltres, és rodejar-los a peu.

Els alineaments de Carnac

Els menhirs de Le Ménec


S'acosta l'hora de dinar, i decidim fer-ho al proper poble que visitem: Auray. Quan arribem, ens apropem a la zona del port, que és la zona més concorreguda i on ens quedem a menjar alguna cosa. És hora punta, i els restaurants estan plens a vessar.

Seguidament, donem una volta per aquesta zona, que no és massa gran. Des de l'altra banda del riu, tot anant a buscar el cotxe, és des d'on s'obté una panoràmica molt bonica del poble. 

Auray

El petit port d'Auray

Carrerons d'Auray

Panoràmica del port


Posem rumb, ara, cap a Vannes, una de les localitats més grans de la zona. Aparquem el cotxe a la zona del port i donem una volta per l'interior de les seves muralles. Tot i ser diumenge, hi ha molt ambient, i és que és un lloc molt bonic. El centre és ple de cases antigues d'entremat, de carrerons estrets plens de botigues... hi ha vida per tot arreu. 

Cap el capvespre decidim sopar en un dels restaurants que hi ha davant el port. Avui fa força calor, els termòmetres s'han enfilat fins els 27 graus i, acostumats a les temperatures més baixes d'aquests dies, l'hem notat força. Així doncs, agraïm fer aquest àpat en una zona que passa més l'aire.

Entrada a la zona emmurallada

El centre de Vannes



El port de Vannes


Demà serà l'últim dia de ruta per la Bretanya francesa. Ens queden els 3 últims pobles de la zona abans de desfer camí cap a casa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...